Infraestructures i serveis

Avaria elèctrica a Girona que afecta 1.900 abonats i fa necessaris generadors

Endesa va dur ahir grups electrògens als carrers Saragossa i Francesc Ciurana

La desconnexió d'una línia elèctrica de mitjana tensió que alimenta una part de la ciutat de Girona va deixar ahir a primera hora del matí 1.900 clients de la zona de l'Eixample i Sant Pau sense electricitat. Segons van explicar fonts d'Endesa, al llarg del matí es va anar restablint el subministrament en la majoria de casos a través de línies alternatives però cap al migdia va caldre la instal·lació de tres grups electrògens –un al carrer Francesc Ciurana i dos al carrer Saragossa– per tal de restablir el servei a 400 abonats que no es podien alimentar per altres línies. Els operaris seguien ahir a la tarda treballant per arreglar l'avaria, però des de la companyia no se sabia quant de temps el subministrament en aquestes zones es continuaria fent artificialment a través de grups electrògens.

Concretament, segons va detallar la companyia elèctrica, l'avaria es va produir a les 7.33 del matí i en els primers 12 minuts ja es va garantir el subministrament a la majoria d'abonats mitjançant línies alternatives. Així, a les 7.45 ja “només” quedaven 746 abonats sense electricitat. I a les 11.35 quedaven els 400 clients pels quals no hi havia alternativa per altres línies i es va procedir a instal·lar els grups electrògens. A les 13.58 –gairebé sis hores i mitja després de la desconnexió de la línia– “tots els clients tenien servei, alguns, però, artificialment a través dels grups electrògens”, segons va assenyalar Endesa.

Un dels punts afectats per l'avaria, a banda dels veïns i els establiments comercials, va ser el semàfor de la cruïlla entre el carrer Saragossa i el carrer Barcelona. Durant bona part del matí el trànsit va estar-hi regulat per la policia municipal.

LA XIFRA

400
abonats
van recuperar l'electricitat mitjançant els tres grups electrògens que es van instal·lar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona