Infraestructures i serveis

Transport ciutadà

El ple de l'AMB dona suport al taxi contra l'intrusisme

Aprova per unanimitat un resolució en què s'insta l'Estat a respectar la proporcionalitat que hi ha actualment entre llicències de taxi i les de vehicles amb conductor

Després de la manifestació del sector del taxi del 16 de març passat contra la possible concessió de 3.000 noves llicències VTC (vehicles amb conductor), el ple del Consell Metropolità de l'AMB va aprovar ahir per unanimitat dels nou grups que el formen una resolució conjunta en defensa del sector, en què s'insta la Generalitat a establir un protocol d'actuació contra l'intrusisme per tal d'identificar els vehicles que presten servei de transport de viatgers a l'empara d'autoritzacions VT i VTC i, en el marc de les seves competències, fer el seguiment de les autoritzacions d'aquestes llicències per tal de fer prevaldre l'interès públic i garantir el treball digne dels professionals del sector. També insta les policies locals i el cos de Mossos d'Esquadra a informar periòdicament de les actuacions portades a terme per al control dels vehicles que circulin sense l'autorització preceptiva. Abans de la celebració del ple, la presidenta de l'AMB i alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'ha reunit amb representants del sector per escoltar les seves reivindicacions.

A través d'aquesta declaració, i en virtut que el servei de taxi és de competència metropolitana, s'insta el sector a continuar prestant el servei amb els nivells de màxima qualitat i rigor, i es rebutja qualsevol tipus de violència entre els afectats.

En altres punts, en la declaració aprovada ahir per l'AMB s'insta el govern espanyol a respectar la proporcionalitat vigent actualment entre les llicències de taxi i les de VTC (1 llicència de VTC per cada 30 taxis), entenent que la distribució actual “ha permès una convivència pacífica i positiva per atendre amb qualitat el servei de transport de persones en aquests dos models de servei”.

Al seu torn, l'Institut Metropolità del Taxi, com a entitat responsable de regular el sector a l'àmbit metropolità, haurà de promoure accions per millorar les condicions de servei del taxi en un mercat cada cop més competitiu a través de l'anàlisi de la implantació d'un nou sistema tarifari, de noves fórmules de servei i de promoció i de publicitat del taxi metropolità.

Reunió amb Colau

Abans de l'inici del consell plenari de l'AMB, la seva presidenta, Ada Colau, ha mantingut una reunió amb els representants de les associacions professionals del taxi, que han estat acompanyats per la presidenta de l'Imet, Mercedes Vidal.

Durant la trobada, els taxistes han traslladat a la presidenta de l'AMB la seva preocupació per la situació en què es troba el sector, davant la possibilitat que la Generalitat autoritzi més de 3.000 noves llicències VTC. Així, li han sol·licitat més implicació de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i de l'Ajuntament de Barcelona, en particular, en el control rigorós de l'intrusisme que porten a terme les policies locals, i també a aprofundir en totes les mesures de mobilitat que puguin afavorir la velocitat comercial del taxi i fer més rendible el treball del taxista. També li han demanat que el taxi tingui el mateix tractament que altres mitjans de transport en les polítiques dinamitzadores de mobilitat i de promoció del transport metropolità.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona