Infraestructures i serveis

Vidreres recepciona la urbanització de la Goba

Serà la primera del terme municipal que tindrà la gestió d'aigua municipalitzada, però abans l'Ajuntament ha de tancar l'expedient per recuperar la xarxa d'aigua, que encara és de Rec Madral

L'Ajuntament ja ha recepcionat definitivament la urbanització de la Goba, després que a finals del mes passat es va signar l'acord amb la junta de propietaris. La recepció feia temps que no es podia tancar perquè s'havia de fer una depuradora nova, segons fonts de l'Ajuntament. La nova depuradora, que es va acabar el primer trimestre del 2016, era un dels principals esculls, i l'altre era com es recepcionava el servei d'aigua, ja que, fa anys, els veïns de la Goba van traspassar propietats a les companyies d'aigua Rec Madral i Riera de Cabanyes, que es va fer càrrec de la gestió del servei de l'aigua a finals dels anys noranta, mitjançant un contracte segons el qual entregaven la xarxa perquè s'encarregués de portar l'aigua a la urbanització. “S'ha negociat com es feia, primer hem fet la recepció de la urbanització, i ara falta recuperar la titularitat del servei de l'aigua”, van explicar fonts del consistori.

Xarxa ocupada

Amb la recepció per part de l'Ajuntament, la recollida d'escombraries, l'enllumenat i el servei de l'aigua passen a ser gestionats pel consistori, amb la particularitat que la xarxa d'aigua “l'està ocupant un tercer, i ara cal iniciar un procés per fer fora el que ho gestionava”, exposen les mateixes fonts, que hi afegeixen que l'expedient per recuperar la possessió de la xarxa d'aigua pot durar fins a sis mesos.

L'Ajuntament de Vidreres confia que la Goba sigui la primera de les urbanitzacions de Vidreres a tenir la gestió d'aigua municipalitzada, cosa que passarà “probablement durant aquest any”, segons fons del consistori. A la Goba hi ha 450 persones empadronades i és de les més petites. Terrafortuna serà probablement la segona urbanització que es recepcionarà, i ja s'estan fent la interconnexió amb la depuradora i el projecte de reparcel·lació.

A més, l'Ajuntament de Vidreres preveu que les urbanitzacions puguin rebre aigua del Pasteral “en breu”, ja que s'estan portant a terme les obres de construcció d'una arqueta que permetrà connectar amb la canonada del Pasteral al Consorci de la Costa Brava (CCB). Les obres d'aquesta primera fase, que han estat adjudicades a l'empresa Sorea, tenen un pressupost de 324.201,80 euros i suposen la construcció d'una arqueta d'un quilòmetre i 100 metres, que ja s'ha començat. Per fer l'obra s'ha hagut d'actuar al terme municipal de Llagostera. A continuació, l'Ajuntament començarà la redacció del projecte de la segona fase, que farà efectiva la connexió d'aquesta arqueta construïda amb els dipòsits municipals situats al costat del cementiri a través d'una canonada de 12 quilòmetres de llargada.

LES XIFRES

324.201
euros
és el cost de la construcció de la primera fase de les obres per connectar amb el Pasteral.
450
persones
hi ha empadronades a la urbanització de la Goba, la primera que es recepciona a Vidreres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona