Infraestructures i serveis

universitats

mobilitat sostenible

La UAB té un nou servei de bicis per promoure'n l'ús

Estudiants i professors es beneficien de la iniciativa, que vol potenciar el lloguer i la venda d'aquests vehicles

L'han impulsat la mateixa universitat, Ferrocarrils i l'Àrea Metropolitana

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) vol potenciar l'ús de la bicicleta tant per arribar al campus com en els desplaçaments interns. Per això, ha posat en marxa BiciUAB, un servei integral que ofereix la possibilitat de llogar bicicletes per un període mínim d'un mes a un cost de 30 euros les elèctriques i 15 les convencionals. Aquestes tarifes són subvencionades, ja que l'usuari paga menys del 25% del cost real. A més, BiciUAB també té un servei de venda de bicis noves i de segona mà així com un aparcament tancat per a aquest tipus de vehicles.

Segons la rectora de la UAB, Margarita Arboix, “la bicicleta és un vehicle silenciós, net i que no suposa cap càrrega per a les reserves de combustibles fòssils; és el mitjà de transport més ràpid per a distàncies de fins a 5 km, segons els estudis”. La rectora no amaga que el seu desig és “fer fora el cotxe del campus i oferir serveis perquè la gent que cursa assignatures a diferents facultats es pugui moure amb facilitat entre aquestes llargues distàncies”. Arboix adverteix que la gent ha “d'assumir” que la mobilitat dins el campus acabarà sent amb bicicletes o motos elèctriques i, per això, a llarg termini caldrà adaptar els pàrquings actuals a aquest tipus de vehicles. Tanmateix, només l'1,1% utilitzen aquest mitjà de transport per desplaçar-se pel campus. Un percentatge que Arboix vol augmentar perquè s'ha diagnosticat una gran potencialitat de l'ús d'aquest mitjà. Segons l'última enquesta de mobilitat de la UAB, el 19% de la comunitat universitària disposa de bicicleta.

El Campus de la UAB està format per unes 40.000 persones que generen uns 220.000 desplaçaments diaris.

LA XIFRA

1,1
Per cent dels usuaris
utilitzen la bicicleta diàriament per desplaçar-se pel campus de la UAB

Col·laboració entre institucions

Aquesta iniciativa ha estat impulsada per la mateixa universitat, així com per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i també l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). D'una banda, la UAB s'encarrega de la gestió diària del servei, FGC ha cedit el local on s'ha instal·lat el servei i l'AMB hi aporta 12.000 euros durant dos anys per subvencionar el lloguer de les bicicletes. A més, l'empresa Autocars Fons també hi col·labora amb 3.000 euros l'any per mantenir el servei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona