Infraestructures i serveis

Transport

Els taxistes exigeixen al ministeri el fre a l'intrusisme

Un miler es manifesten a Barcelona i traslladen la reivindicació a la delegació del govern espanyol

Prop de mil taxistes es van tornar a manifestar ahir pel centre de Barcelona fins a la seu de la delegació del govern espanyol, tot i que ara responent a una protesta d'àmbit estatal. Representants dels taxistes es van reunir amb responsables de la delegació del govern estatal per plantejar les reivindicacions del sector, que bàsicament se centren a demanar que els nous actors de les plataformes de mòbil que serveixen per al transport d'usuaris tinguin la mateixa regulació que el taxi.

La manifestació va transcórrer sense incidents i els manifestants van cridar consignes a favor de la unitat del sector en la lluita contra els nous actors de les plataformes de mòbil que s'estan incorporant al sector aprofitant l'escletxa legal que s'ha obert a partir de les concessions de les noves llicències VTC (lloguer de cotxes amb conductor).

Ivan Sesma, portaveu del sindicat Èlite, va denunciar que, mentre els taxistes de Barcelona feien ahir l'aturada entre les deu del matí i les dues del migdia, diferents plataformes de mòbil oferien vehicles a passatgers a uns preus més elevats que habitualment. Sesma va dir que tant l'Ajuntament de Barcelona com la Generalitat estan actuant en benefici del sector, i que l'actuació del Ministeri de Foment provoca incertesa als diferents tribunals que han de dirimir sobre judicis que els arriben en matèria de llicències VTC. Sesma va demanar que el ministeri aclareixi el contingut de la llei que regula el sector amb l'objectiu que hi hagi una actuació judicial homogènia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia