Infraestructures i serveis

Municipal

Sabadell tindrà cinc nous autobusos a finals d'any

El ple autoritza la compra per 1,7 milions i obre la porta a adquirir-ne nou més

Sabadell té una flota envellida de 62 autobusos, només un dels quals és híbrid. “La ciutat ha estat vuit anys sense comprar cap autobús”, explicava el regidor d'Espai Públic, Xavier Guerrero, al ple. Donava algunes dades, com ara que els vehicles tenen, de mitjana, una antiguitat de tretze anys, amb la qual cosa superen els set o vuit recomanats, afirmava. En aquest context, tots els partits van donar el vistiplau a la compra de cinc vehicles híbrids nous amb una partida inicial d'1,7 milions que provenen de romanents del 2016. A més, s'obria la porta a incorporar-ne nou més “si s'aconsegueixen els recursos”, apuntava el regidor. Amb la possible incorporació de catorze vehicles nous –amb què es traurien del carrer els més contaminants– hi afegia que es posaria fi al pla de xoc del transport públic i se'n podria plantejar un de futur.

En la sessió plenària també es van fer els primers passos per cedir a la Generalitat dos terrenys al barri de Can Llong per construir el centre d'atenció primària i l'escola Virolet. Segons el regidor d'Educació, Joan Berlanga, al ple del maig es faran els tràmits perquè també es pugui construir l'institut a la zona. Els tres equipaments han estat llargament reivindicats tant per veïns com per l'Ajuntament. Al ple també es va avançar en la creació de la futura oficina de suport a l'associacionisme. En concret, es va aprovar un punt perquè l'antiga escola Riu-Sec, al costat de la nova estació de ferrocarrils, pugui convertir-se en la seu.

Abans del ple, els portaveus dels grups de l'oposició –el PDeCAT, el PSC, Ciutadans i el PP– van criticar l'equip de govern, format per ERC, Crida per Sabadell, Unitat pel Canvi i Guanyem Sabadell, per la seva actitud amb relació a una moció presentada pels populars contra els atacs a seus dels partits i altres entitats a la junta de portaveus després que per Setmana Santa membres d'Arran fessin pintades a la seva. La Crida hi va votar en contra i la resta de partits de l'executiu es van abstenir, i l'oposició hi va votar a favor. “Sorprèn la fragilitat del govern. Molts partits han patit atacs i sempre s'havia condemnat”, deia el portaveu popular, Esteban Gesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona