Infraestructures i serveis

L'excés de places a les guinguetes fa que Gavà perdi la bandera blava

L'Adeac li retira el guardó perquè els establiments treuen cadires a la sorra

La policia local en farà un seguiment perquè no s'incompleixi la normativa

La bandera blava no onejarà aquest estiu a la platja de Gavà, i en aquesta ocasió no serà per motius naturals, com va passar el 2015, sinó per l'activitat de les guinguetes. L'Adeac, l'entitat que concedeix el guardó per delegació de la Fundació per a l'Educació Ambiental, ha valorat negativament el fet que les guinguetes superin el nombre de places establert i col·loquin cadires directament sobre la sorra els dies de més afluència.

El primer tinent d'alcaldia de Gavà, Miquel Àngel Díaz, explica que l'Ajuntment ha rebut una comunicació de l'Adeac informant que la superfície de les guinguetes s'ha sobrepassat. Gavà té quatre guinguetes, on se serveix menjar i beure, de 20 m² de superfície i 100 m² de terrassa, a més de sis quioscos de gelats de 8 m². “És un nombre força limitat en comparació amb altres platges“, afirma Díaz, que hi afegeix: “Les terrasses compleixen la normativa pel que fa a la superfície, però suposem que, com passa a molts altres llocs, en moments àlgids s'han posat cadires a la sorra.”

La policia local farà aquest estiu un seguiment de l'activitat de les guinguetes per evitar incompliments, segons Díaz, i controlar que s'ajustin a la concessió, que expira aquest any, tot i que és prorrogable a dos més.

La lectura positiva que fa el tinent d'alcalde és que la retirada de la bandera no ha estat per motius relatius a la qualitat de l'aigua, la seguretat, l'accessibilitat o la neteja. El 2015 Gavà va perdre la bandera blava. En aquella ocasió, el motiu va ser l'episodi de pluges que van abocar aigua procedent de la llacuna de la Murtra a la platja, fet que va motivar un resultat de mostreig de l'aigua de baixa qualitat.

L'altra cara de la moneda és Castelldefels, que ha recuperat la bandera blava a tota la platja. El guardó es va retirar el 2015 al tram del Baixador per les obres del passeig marítim. L'alcaldessa, Candela López, valora que és “el resultat d'una bona aposta del govern municipal per una platja que manté l'equilibri entre l'activitat econòmica i la qualitat de vida dels veïns”.

LA FRASE

Suposem que, com passa a molts altres llocs, en moments àlgids s'han posat cadires a la sorra
Miquel Àngel Díaz
Primer tinent d'alcaldia de Gavà


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona