Infraestructures i serveis

municipal

frau amb la recollida d'escombraries

Badalona cerca més pistes per saber si FCC va fer frau

L'Ajuntament encarregarà un informe de contrast de la diagnosi que insinua irregularitats per valor de 12,8 milions

El govern continua a l'espera la resposta de la fiscalia sobre l'assumpte

Durant els propers dies l'Ajuntament de Badalona encarregarà a un assessor extern un altre informe jurídic i econòmic que complementi o “contrasti” la diagnosi emesa per Jordi Colomer en què s'insinua un possible frau de Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) a través del contracte de neteja. El frau podria pujar als 12,8 milions. Fonts del govern municipal de Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA asseguren que el nou informe s'elabora a petició del secretari municipal, que lidera l'elaboració d'un expedient informatiu intern.

L'Ajuntament no va crear cap comissió d'investigació després de denunciar la possible estafa, al novembre passat. El govern resta a l'espera de conèixer les conclusions de la fiscalia, que a principi d'any va obrir diligències i encara investiga l'afer. El nou informe, que mira de cercar més pistes, segons les dades del contracte que són públiques, s'haurà d'elaborar en 21 dies i tindrà un cost màxim de 21.778 euros. L'informe de Jordi Colomer, molt criticat pel PP per la proximitat de l'autor amb la CUP, va trigar 9 mesos. Va tenir un cost de 12.686 euros.

Mentre s'aclareix si la manera d'operar de FCC permetia fer martingales amb els diners, l'executiu de Badalona continua treballant en la reestructuració de la regidoria d'Espais Públics, des de la qual lidera el servei de recollida d'escombraries i de neteja de la via pública. D'ençà que es va publicar que s'havia detectat el possible frau, el govern local ha ampliat el departament amb dos treballadors més, segons fonts consultades per aquest diari. Respecte als mecanismes de control del servei de neteja i els canvis que s'hagin pogut fer per millorar-ne la fiscalització, el govern s'ha limitat a afirmar que “s'estan ultimant les millores i estem a l'espera d'incorporar més personal”. El govern local va lamentar des del primer moment que s'havia trobat una regidoria “desmantellada pel PP, sense personal”, una queixa que els populars sempre han negat.

LA XIFRA

12,8
milions d'euros
és la quantitat que, segons una auditoria inicial, podria haver defraudat FCC a Badalona.

Un altre expedient a Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona també ha obert un altre expedient informatiu a l'empresa FCC, concessionària del contracte de neteja i recollida de residus a la capital catalana, per determinar si li va sobrefacturar contenidors danyats, facturant a l'Ajuntament més contenidors dels que realment es van cremar durant els incidents ocorreguts en la vaga del 14 de novembre del 2012. Segons va assenyalar el consistori en un comunicat, aquest expedient complementa el que ja va obrir a FCC per determinar “la responsabilitat contractual en la qual s'ha incorregut, atenent a la legislació administrativa i a les clàusules del contracte que s'han incomplert, així com les actuacions oportunes per al rescabalament econòmic pels danys i perjudicis ocasionats i les sancions que se'n derivin”. El govern municipal subratlla que “no tolerarà cap conducta fraudulenta en els serveis municipals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona