Infraestructures i serveis

municipal

empresa

Arenys de Mar té pendent el viver d’empreses del Xifré

Les instal·lacions inaugurades fa més d’un any per l’anterior govern no tenen data d’obertura, ja que esperen tramitar la documentació

Faran una nova recerca perquè la majoria d’empreses ja s’han buscat una altre lloc

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, inaugurava el març de l’any passat el viver d’empreses que havia d’obrir portes a l’edifici colonial del Xifré. Ho feia al costat de l’exalcalde, Estanis Fors (JxA), dies abans que l’oposició tirés endavant la moció de censura que el feia fora de l’alcaldia. Mentre l’anterior govern defensa que tenia el reglament a punt per aprovar i obrir portes, la realitat ha estat ben diferent. Només d’haver entrat en el càrrec, el regidor de Promoció Econòmica, Josep Nogueras (CiU) donava per fet que s’havia corregut massa en la inauguració i calia tramitar tota la documentació. “Fins a l’estiu passat no es va tenir el certificat final d’obra i encara faltaven serrells, com ara una escomesa elèctrica”, apuntava el regidor de l’àrea.

A principis d’any la Generalitat donava el vistiplau a les inspeccions dels treballs a la segona planta de l’edifici colonial que presideix un costat de la riera d’Arenys de Mar i que es va poder subvencionar gràcies als fons europeus Feder. L’edifici deixarà espai a una vintena de despatxos per a emprenedors i una sala comuna de treball i sales de reunions.

“Soc el primer interessat que es pugui obrir però la tramitació és molt lenta”, justificava Nogueras, que des de fa temps ha de donar explicacions al ple pel retard acumulat. Des del principal grup de l’oposició, JuntsxArenys, Xavier Masgrau manté que es va inaugurar amb el reglament pendent d’aprovació. “En lloc d’anar endavant es va enrere, però esperem que tard o d’hora s’obri”, es lamentava el regidor de l’oposició, que critica l’espera, la qual depèn ara d’un darrer informe de viabilitat sobre el servei.

Des de l’àrea de Promoció Econòmica defensen que l’informe ja està demanat a intervenció i s’inclourà en la documentació que s’ha d’aprovar definitivament pel ple.

Comissió d’estudi

“Hi havia molta feina pendent que es va al·ludir i està clar que ens hem trobat amb mancances que no s’han pogut desencallar fins que no hem tingut accés al pressupost”, es defensa el regidor de l’àrea, que al llarg d’aquests mesos ha optat per convocar una comissió d’estudi per elaborar el reglament on s’estableixen les taxes i preus dels lloguers dels espais per a les empreses. Els ciutadans i entitats interessats van poder fer aportacions al reglament d’ús del Xifré a través del web municipal, tot i que no es va recollir cap suggeriment, segons va apuntar el regidor.

Des de l’oposició també qüestionen que s’hagi optat per fer servir alguns espais del futur viver d’empreses per part d’alguns treballadors de Promoció Econòmica, a l’espera de l’arribada de les empreses que lloguin els espais per començar-hi a fer les seves activitats.

LA XIFRA

386.000
és el cost de la reforma, i ha estat subvencionada pels fons europeus amb 286.000 euros.

LA FRASE

Soc el primer interessat que es pugui obrir, però la tramitació és molt lenta
Josep Nogueras
regidor de Promoció econòmica d’Arenys de Mar (CiU)

Captar una vintena d’empreses

Ara per ara no hi ha data d’obertura. El regidor de Promoció Econòmica, Josep Nogueras, no s’atreveix a fer més previsions pel que fa a l’entrada en funcionament del servei. “S’ha trucat a totes les empreses que hi estaven interessades i hem vist que s’han espavilat per buscar-se altres llocs on començar”, reconeixia el regidor, que a finals d’any apostava per fer una campanya de difusió perquè alguns dels aspirants no complien amb les condicions del viver d’empreses. “Volem emprenedors que hi puguin ser els primers tres anys per arrencar el negoci i no en farem difusió fins que estigui a punt per començar”, hi afegia. El nou reglament, més enllà de les taxes i preus, també regula els drets i obligacions dels usuaris i els requisits d’accés al servei.

El nou equipament per impulsar l’economia i emprenedoria local es va projectar el 2008. A la segona planta de l’edifici s’han habilitat deu despatxos de 15 m², dos despatxos de 20 m², dos despatxos de 30 m² i dos despatxos més de 50 m² (destinats a co-treball), a més de dues sales de reunions, lavabos i altres espais comuns. Les obres de condicionament de l’espai han tingut un cost de 386.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona