Infraestructures i serveis

El nou concurs dels busos de Blanes, per l’any vinent

La concessió es torna a endarrerir, després de tres pròrrogues

L’Ajuntament recupera el servei per dur viatgers fins al sector dels càmpings, als Pins, que s’havia anul·lat el 2009 per la crisi

El regidor de mobilitat de Blanes, Albert Sanz (ERC), ha descartat que el concurs per a la concessió del transport públic municipal (que fa tres anys que està prorrogat) arribi abans de l’any vinent. El gener passat, Sanz va assegurar a aquest diari que esperava tenir la nova plica abans d’aquest estiu, però finalment assegura: “No ens hi hem posat.”

El que sí que ha fet Sanz és reunir tots els grups per parlar de la nova concessió (ara fa un mes i mig) i exposar les seves idees per “dur a terme una renovació de fons” del servei de bus del municipi. Com a part d’aquesta renovació, Sanz planteja una xarxa més sostenible, afegir algun bus més per línia i millorar l’accessibilitat per a gent amb mobilitat reduïda.

Sobre la pica, Sanz assegura que vol una plica “totalment oberta”, ja que es mostra poc convençut i preocupat per les queixes que s’estan produint, amb el servei que l’empresa Pujol està duent a terme i ha assegurat que el servei és “bastant millorable”.

Torna la línia 7

Blanes recupera la línia 7 del transport públic del municipi, que l’any 2009 va desaparèixer a causa de la crisi econòmica. Aquesta línia té vuit parades que enllacen la plaça Catalunya –al centre de la vila– amb el carrer Mercè Rodoreda –a la zona turística, al barri dels Pins.

La línia estarà en funcionament durant dotze hores, amb un horari que va des de les 9.45 h fins a les 21.45 h, amb dos serveis per hora.

L’Ajuntament ha hagut de destinar una partida de més de 30.000 euros per poder tornar a posar en marxa aquest servei, tot i que d’aquesta quantitat cal descomptar els beneficis amb la venda de tiquets.

D’altra banda, dins d’aquestes noves millores, també s’incorporarà una nova parada al barri de Mas Cremat. Estarà situada a la carretera de Blanes a Tordera (GI-600), que substituirà la que actualment està situada a l’avinguda d’Europa. Aquesta parada, que formarà part de la línia 2, ha estat licitada per 33.906 euros, en els quals s’inclouen diverses millores de mobilitat.

LA DATA

2018
El nou concurs
no es durà a terme fins l’any vinent

LA XIFRA

30.000
euros
és el cost que té la recuperació de la nova línia


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona