Infraestructures i serveis

L’Associació Europea de Consumidors veu la multa a Google com una victòria

L’organització defensa que la sanció és un “precedent important” per combatre els “comportaments anti-competència” en el mercat digital

L’Associació Europea de Consumidors (BEUC) considera que la multa de 2.420 milions d’euros contra Google és una “victòria” pels consumidors i la innovació. En un comunicat, la seva directora, Monique Goyens, ha destacat que la decisió “canvia les regles del joc” i suposa un “precedent important” per combatre els “comportaments anti-competència” en el mercat digital. “La CE va confirmar que el que els consumidors no veuen el que és més rellevant per a ells en el cercador més important del món, sinó el que és més rellevant per a Google”, ha lamentat Goyens. “Ara hem de veure canvis de debò en les pràctiques de l’empresa”, ha avisat.

“Avui, els consumidors i la innovació guanyen. El comportament anti-competència de Google perjudicava la innovació perquè impedia que els consumidors coneguessin els seus rivals a través del sistema de cerca”, ha indicat. La directora general del BEUC ha recordat que el model actual “perjudica als consumidors, que veuen menys opcions i, fins i tot, preus més elevats”.

L’Associació Europea de Consumidors ha defensat, però, que el cas de les cerques a Google és “només la punta de l’iceberg”. “La Comissió ara ha de concloure les seves altres investigacions contra Google com per exemple com utilitza el seu sistema operatiu mòbil, Android”, ha afegit Goyens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona