Infraestructures i serveis

transports

L’AMB destina 68 milions en dos anys per renovar busos

Es tracta de 165 vehicles de la flota que gestiona de manera indirecta l’ens i que seran híbrids i elèctrics

El Consell Metropolità de l’AMB va aprovar ahir el pla de renovació de la flota de busos que gestiona l’ens de manera indirecta, amb l’objectiu de renovar 165 vehicles durant els pròxims dos anys, 2018 i 2019, amb un import total de 68 milions, i els substituirà per nous vehicles de baixes i nul·les emissions (híbrids i elèctrics). Concretament, es renovaran 135 vehicles titularitat de l’AMB per als serveis integrats i 30 vehicles que formaran part del servei d’Aerobús.

“La millora de la qualitat de l’aire és un objectiu primordial i és necessari que la flota d’autobusos de l’AMB contribueixi de manera efectiva a aquesta lluita, substituint els autobusos més antics i més contaminants per vehicles de baixes emissions”, va dir el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, Antoni Poveda. “Un paral·lelisme que ens agradaria que succeís, de mica en mica, amb els vehicles privats. Si realment són imprescindibles, cal la substitució progressiva cap a energies més netes”, va assegurar Poveda.

Denúncia de la CUP

D’altra banda, la CUP va denunciar ahir el que la formació política qualifica de “cobraments poc ètics”, en forma de despeses ordinàries, de diferents grups polítics a l’AMB. Segons la CUP, l’últim any diversos membres dels grups polítics dels Comuns, el PDeCAT i el PP “han estat pagant dinars i despeses de reunions amb diners públics” que el govern de l’AMB “ha abonat fora de les dietes i subvencions establertes”. El partit acusa l’AMB d’“opacitat” i considera “injustificades i fora de lloc” les “excessives” despeses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona