Infraestructures i serveis

TMB accepta l’arbitratge voluntari per acabar amb el conflicte al metro

TMB ha acceptat l’arbitratge voluntari proposat pel Govern a sindicats i a la direcció del Metro per desbloquejar el conveni col·lectiu del Metro de Barcelona.

La direcció de la companyia ha traslladat al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies la decisió, que, segons apunta ha estat “adoptada per responsabilitat” i espera que els sindicats “actuïn de la mateixa manera”.

El secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, ha avançat en unes declaracions aquest matí que el Govern ha explicat que el laude que sortís d’aquest arbitratge hauria de ser assumit per les dues parts.

La direcció de TMB assenyala que ja ha respost formalment “de manera afirmativa” a aquesta proposta, “en coherència amb l’actitud constructiva, flexible i responsable desenvolupada al llarg de la negociació del conveni, primerament en el marc de la taula i posteriorment en l’àmbit de la mediació de la Generalitat”.

L’empresa considera que aquest arbitratge pot ser una sortida efectiva perquè la plantilla “pugui assolir millores en els aspectes econòmics i socials” i els ciutadans “puguin fer un ús normal d’un servei públic bàsic per a la mobilitat com és el metro de Barcelona”.

TMB recorda que el conveni col·lectiu de Metro, el primer que es negocia íntegrament des del 2008, presenta característiques de “gran complexitat”. Es va començar a negociar a finals del 2015 i la taula s’ha reunit en 68 ocasions. A principis del passat abril, el conflicte va derivar en vagues indefinides del servei durant cada dilluns laborable i des d’aleshores s’han produït diverses tandes de mediació per part del Departament de Treball.

Durant la darrera reunió de la mediació de Treball d’aquest matí, el Govern ha proposat als sindicats i a la direcció del Metro de Barcelona que se sotmetin a un arbitratge voluntari que desbloquegi la negociació del conveni col·lectiu.

El secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, ha avançat en unes declaracions aquest matí que el Govern ha explicat que el laude que sortís d’aquest arbitratge hauria de ser assumit per les dues parts i ha demanat a sindicats i direcció que responguin l’oferta durant aquesta setmana. “Els arbitratges només s’utilitzen en situacions especials, quan ja queda poc recorregut per aproximar les parts”, ha afegit Ginesta. El Govern també s’ha ofert a dirimir en els noms dels arbitres si les dues parts no es posen tampoc d’acord en això.

La companyia ha indicat que espera que en els representants dels treballadors “s’imposi la responsabilitat i s’alliberi així la ciutadania de continuar patint els efectes d’unes vagues que no ajuden a trobar el clima d’entesa necessari per tancar l’acord”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona