Infraestructures i serveis

Municipal

Colau descarta, per ara, agafar les regnes de la negociació sobre el metro

L’alcaldessa defensa la gestió de la regidora de Mobilitat i ratifica la “plena confiança” en ella

Demana al comitè que traslladi les propostes a la plantilla

La plantilla del metro va tornar ahir a fer vaga parcial per desè dilluns laborable consecutiu i la pressió sobre la direcció de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) és cada cop més elevada. La regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, va dir dijous que la companyia no posarà cap proposta nova damunt la taula, després que el comitè d’empresa rebutgés resoldre el bloqueig negociador sobre el nou conveni a través de l’arbitratge. Des de l’oposició no van trigar a demanar la dimissió de Vidal, que ahir va rebre el suport de l’alcaldessa. Ada Colau va assegurar que manté “plena confiança” en l’equip negociador i en la regidora.

L’alcaldessa es va mostrar “perplexa” pel fet que el comitè no hagi sotmès a la consideració dels treballadors les últimes propostes de millora del conveni que han plantejat la direcció de TMB i la Generalitat –que ha fet de mediadora– ni tampoc la proposta d’arbitratge. “Els treballadors tenen tot el dret a fer vaga, però ni la ciutadania ni jo entenem que se n’estiguin fent tantes i que s’ampliïn quan es proposen millores i cap retallada”, va afirmar Colau, que hi va afegir que ella segueix “de prop” les negociacions.

L’última jornada de vaga va obligar durant el matí a fer regulacions de passatge a l’estació de la Sagrera –a l’enllaç de la línia 1 amb la 5– per evitar aglomeracions. Durant l’aturada matinal es va reduir un 26% el nombre d’usuaris respecte a un dilluns laborable normal. A l’estació de Vallcarca, a la línia 3, les màquines de venda de bitllets van quedar fora de servei al matí per “vandalisme”, segons TMB.

LA XIFRA

100.000
euros
de pèrdues suposa cada dilluns de vaga per al sistema de transport públic, segons un informe de l’ATM.

LA FRASE

Ni la ciutadania ni jo entenem que es facin tantes vagues quan es proposen millores i cap retallada
Ada Colau
Alcaldessa de Barcelona

Creix la pressió per apartar Vidal

El desè dilluns de vaga parcial al metro va anar acompanyat dels habituals retrets al govern municipal a càrrec de l’oposició, que no afluixa. El PDeCAT va registrar ahir una moció d’urgència perquè sigui debatuda a la comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de demà, amb l’objectiu de reprovar l’actuació de la regidora Mercedes Vidal “per la seva incapacitat en la gestió del conflicte amb els treballadors del metro”. “Després de deu jornades de vaga, estem sense perspectiva de solució”, va afirmar el portaveu del PDeCAT, Joaquim Forn, que va acusar l’alcaldessa, Ada Colau, de protegir “els que negocien de manera nefasta”. Pel PP, Alberto Fernández va demanar que s’apartés Vidal de les negociacions i va reclamar a Colau que “assumeixi la seva responsabilitat i solucioni ella les vagues al metro”. Diumenge, ERC va demanar la dimissió de la regidora –com ja havia fet abans la CUP– i ahir s’hi va sumar Ciutadans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona