Infraestructures i serveis

municipal

la gestió de la vaga al metro

AMB i Ajuntament se sumen a la negociació al metro

El gerent municipal i el cap de serveis metropolità s’incorporaran a les converses

Colau opta per fer una “lectura positiva” dels darrers retrets del comitè i l’insta a desbloquejar la situació

“Algú pot pensar que un govern com el nostre no sigui sensible a temes de conciliació, d’externalitzacions i en general a les demandes laborals?”, es preguntava ahir Ada Colau en referència als punts de discrepància que el comitè d’empresa del metro esgrimeix com a motius pel bloqueig negociador, que ja s’ha traduït en onze dilluns laborables seguits de vaga parcial al suburbà. “És evident que som extremament sensibles”, es responia la mateixa alcaldessa de Barcelona, que interpreta que precisament és el perfil ideològic del govern municipal de Barcelona el que explica que “hi hagi la màxima exigència” i “se li demanin coses que no s’han demanat a governs anteriors”. Però les millores plantejades per la direcció de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ja sumen 23 milions d’euros i han arribat al límit legal i pressupostari, va insistir l’alcaldessa, que ahir va comparèixer amb la regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Mercedes Vidal, i va anunciar un “reforç” de l’equip negociador, al qual s’incorporaran el gerent municipal, Jordi Martí, i el coordinador general de serveis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Eduard Saurina. Un gest per mirar de desbloquejar la situació, després de mesos de retrets sistemàtics del comitè d’empresa als negociadors de TMB.

Colau va voler fer una “lectura positiva” de les declaracions d’abans-d’ahir del president del comitè, Pere Ramon, agafant-se a l’afirmació que aquest va fer que les demandes de la plantilla pendents de satisfer tindrien un cost “ínfim”, i va preferir ignorar els atacs proferits contra Vidal, a la qual Ramon va acusar de mentir i de “posar pals a les rodes”. Si les diferències són ínfimes –va al·legar Colau–, val la pena fer un últim esforç per desencallar la situació. I encara més –hi va afegir– després de les crides a la responsabilitat i a trobar solucions fetes aquesta setmana per la Federació d’Associacions de Barcelona i la síndica de greuges. L’alcaldessa va reiterar que TMB no pot estirar més el braç, però sí que “es poden moure peces”.

El gest arriba el dia abans d’un ple municipal en què ERC preveu demanar la dimissió de Vidal per la seva gestió del conflicte laboral al metro.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona