Infraestructures i serveis

empresa

noves tecnologies

Petrolis independents tindrà les benzineres més automatitzades de tot Europa

Un nou sistema permet pagar en només tres segons des del telèfon mòbil

Petrolis Independents, una de les empreses catalanes que més creix en noves estacions de servei en la xarxa de benzineres de baix cost, ha començat a incorporar una seguit de novetats tecnològiques a les seves benzineres que convertirà els seus punts de repostatge en els més automatitzats de tot Europa. La primera benzinera en funcionar completament automatitzada serà d’aquí a unes setmanes la de Centelles, al Vallès Oriental.

La primera d’aquestes innovacions és la instal·lació d’un sistema de pagament que permet l’usuari pagar en només tres segons fent servir el telèfon mòbil. L’aplicació detecta mitjançant bluetooh l’smartphone del client (en el cas que aquest s’hagi baixat l’aplicació disponible per a Android i iOS) i el sortidor on està situat, i demana al conductor que confirmi si vol fer el repostatge. Quan l’usuari ho confirma, el sortidor s’obre i quan el conductor penja la mànega se li passa el càrrec per la targeta de crèdit que aquest ha escollit en instal·lar l’aplicació com a mètode de pagament. Les persones que fan servir aquest nou sistema reben tres euros de carburant de regal la primera vegada que reposten.

“Amb aquest sistema, a més d’evitar cues pel pagament, és redueix el temps que l’usuari necessita per fer-lo”, assegura un dels copropietaris de Petrolis Independents, Jordi Roset, que manifesta que “ara només ens manca treballar perquè el carburant s’introdueixi automàticament al cotxe, però de moment no ho vèiem fàcil...”, conclou.

La companyia catalana ja ofereix aquest servei als seus clients de les estacions de l’Ametlla del Vallès, Centelles i Torroella de Montgrí i en breu també estarà disponible a la resta: Vic, Tàrrega, Golmés-Mollerussa i Lleida, una nova estació que l’empresa adquirirà en poques setmanes.

A banda d’aquesta innovació, Petrolis Independents també engega una prova pilot de pagament amb càmeres de lectura de matrícules i un sistema similar al Teletac en una de les seves estacions de servei. Quan tot plegat estigui desplegat i en funcionament, les estacions de Petrolis seran de les més automatitzades de tot Europa , segons confirmen els proveïdors a la companyia catalana.

L’aposta per la innovació en un sector en situació d’oligopoli controlat per unes poques marques de benzineres convencionals és, segons explica Joan Canadell –l’altre propietari de Petrolis-, “una aposta per tenir un país millor, que sigui un dels més competitius d’Europa quan tinguem un estat propi”.”La nostra aportació”, diu, “és avançar en el nostre sector cap a la màxima modernització amb la creació de benzineres intel·ligents”. La companyia de Jordi Roset i Joan Canadell porta a la pràctica allò en què creuen i que Canadell va plasmar en el llibre Potencial d’Estat, on argumenta amb dades que la Catalunya Estat té potencial “per esdevenir un dels tres estats amb més generació de riquesa i benestar d’Europa”.

L’aplicació l’ha desenvolupada la companyia Smartfuel i una de les principals distribuïdores del software és la companyia Alvic, una de les líders europees en automatització d’estacions de servei, nascuda a Vic el 1986, que actualment té la seu central a Centelles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona