Infraestructures i serveis

La cronologia / Un ACORD cuinat (i suat) a foc lent

Novembre
2016
La guerra intersindical,
que dificulta l’avançament de les converses, arriba al clímax en una assemblea kafkiana en què s’aproven propostes fetes per treballadors a títol individual perquè dimiteixi la taula negociadora i també el comitè (cosa impossible en plena negociació de conveni). El que sí que es renova és l’equip negociador de la plantilla.
Gener
2016
El comitè d’empresa
del metro convoca les primeres vagues vinculades a la negociació per renovar el conveni, que havia començat a l’octubre perquè el període de vigència de l’anterior s’esgotava a la fi de 2015. La plantilla acorda fer una aturada parcial el 2 de febrer i dues de 24 hores coincidint amb el Congrés Mundial del Mòbil.
Abril-juny
2016
Nova tongada de vagues parcials
coincidint amb un Barça-Madrid, amb el saló Alimentària, el Primavera Sound i el Sónar. L’oposició força la celebració d’una comissió extraordinària monogràfica per abordar el conflicte laboral al metro.
Juliol
2016
La plantilla accepta
la treva proposada per la direcció de TMB. L’acord implica millores temporals, incloent un complement salarial de 32 euros mensuals, a canvi que no hi hagi convocatòries de noves aturades mentre es continua negociant. La unitat mantinguda fins aleshores pels sis sindicats que integren el comitè comença a esquerdar-se.
Febrer
2016
El comitè demana
per primer cop la dimissió de la direcció de TMB, i Colau intervé per forçar una negociació i tractar d’evitar ‘in extremis’ les vagues durant el MWC. L’intent no té èxit i Colau comença a rebre crítiques.
Juliol
2017
L’Ajuntament
es planta i diu que no hi haurà més propostes. Mentre la mediació de la Generalitat ultima un principi d’acord, Colau, enmig d’una pluja de crítiques, anuncia la incorporació a l’equip negociador de TMB del gerent municipal i un representant de l’AMB. El comitè sotmet a votació l’última redacció, que és aprovada per la plantilla.
Abril
2017
Superades les dissensions internes
més greus, i amb l’argument que la negociació no avança, la plantilla convoca una nova i definitiva tongada de vagues parcials que es duran a terme cada dilluns laborable a partir del 24 d’abril de forma indefinida.
Maig
2017
Després d’una setantena de reunions
, la direcció fa la proposta que considera definitiva i demana al comitè que la sotmeti a votació. Els representants dels treballadors s’hi neguen amb l’argument que encara la troben insuficient.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona