Infraestructures i serveis

ferrocarrils

vaga de renfe

Renfe diu que només un 1,1 per cent de la plantilla segueix la vaga de Rodalies

El sindicat CGT ha convocat una nova jornada de vaga a Renfe i a Adif per aquest divendres, de les 00h a 23h. Segons Renfe, fins al migdia, el seguiment de la vaga ha estat de l’1,1 %. Als trens regionals i de rodalia, el ministeri de Foment i el Departament de Treball han marcat uns serveis mínims del 66% en hores punta, és a dir, en les franges compreses entre les 6h i les 9.30h i entre les 17h i les 20.30h. Durant la resta del dia passaran un de cada tres trens (33%). Per la seva part, Ave - Llarga Distància garanteix la circulació del 72% dels seus combois i Avant el 63%. La llarga distància convencional tindrà un servei mínim del 78%. 

Segons la companyia ferroviària, els viatgers amb bitllets adquirits amb antelació pels serveis afectats per la vaga poden sol·licitar el seu canvi o reemborsament sense cap cost addicional a estacions i agències de viatge. Les reivindicacions de la CGT, minoritària a Renfe, són una millora en la qualitat dels llocs de treball, “frenar les contínues externalitzacions de càrregues de treball” i “recuperar el poder adquisitiu perdut en els darrers anys”, entre altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia