Infraestructures i serveis

municipal

zona blava

S’endarrereix l’augment de tarifes i l’ampliació de la zona blava de Salt

CiU ha presentat al·legacions, que es debatran en el ple de setembre

Els canvis, que inclouen també la creació de zona verda, es preveuen ara per a finals d’any

L’equip de govern de Salt no ha pogut implementar aquest estiu ni l’ampliació de la zona blava i la creació de la zona verda d’aparcament ni tampoc les noves tarifes, com tenia previst i va calcular a l’hora d’elaborar el pressupost del 2017. Les noves tarifes de zona blava –que suposaran un encariment de 20 cèntims a l’hora: de 0,60 a 0,80– s’han endarrerit perquè, després de ser aprovades en el ple de maig, CiU ha presentat al·legacions que caldrà debatre en el ple de setembre. En concret, CiU ha demanat que es desestimi per “falta de justificació” tant de l’increment de zones blaves com de la creació de zones verdes, a més de recalcar que no consta cap estudi que ho justifiqui. CiU reclama doncs que es faci aquest estudi i que sigui debatut per una comissió abans de tornar a ser debatut al ple.

Si es repeteix la votació del maig –l’equip de govern i el PSC, a favor de les noves tarifes i zones, fruit de l’acord de pressupost–, les al·legacions es desestimaran i les tarifes podran entrar en vigor.

Més tard aniran les noves zones. El nou mapa de places de pagament va lligat a un nou contracte del servei –en què la recaptació passarà a ser del consistori i l’adjudicatària s’endurà un percentatge, al contrari que ara–, que es posarà a licitació un cop estiguin en vigor les tarifes.

El regidor de Mobilitat de Salt, Toni Vidal, confia que el nou mapa pugui entrar en funcionament abans de finals d’any. “Estem treballant per accelerar-ho”, assenyala.

Un miler de places

Vidal no vol concretar fins que s’aprovi com quedarà el mapa, que ja ha ensenyat tant a les associacions de veïns afectades com als grups municipals, però segons va avançar al febrer es passarà de les 416 places de zona blava actuals al voltant d’un miler, un terç de les quals d’àrea verda. En aquell moment, s’estava entre 956 i 1.056 places de pagament. En concret, les noves zones d’àrea blava seran prop de centres o equipaments amb molts visitants: l’Espai Gironès, la Coma-Cros i l’hospital. Pel que fa a l’àrea verda, se’n crearà també prop de l’hospital, a l’entorn del carrer Pau Casals (Veïnat) i en carrers propers a l’ajuntament (centre). El preu de la zona verda serà de 20 euros a l’any per als veïns de la zona, el mateix que la zona blava per als habitants de Salt i de 1,20 a l’hora per la resta. De fet, Vidal ja va admetre a principis de juliol que el nou contracte no podria entrar en vigor aquell mes com estava previst, però calculava treure’l a licitació al llarg del juliol. El que sí que preveia que entrés en funcionament a finals de juliol eren les tarifes.

LA FRASE

Espero que abans de finals d’any estiguin les zones en marxa. Estem treballant per accelerar-ho
Toni Vidal
regidor de mobilitat de salt

LA XIFRA

0,80
euros a l’hora
serà la nova tarifa de zona blava d’aparcament de Salt, 20 cèntims més que fins ara.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona