Infraestructures i serveis

Fins a final de mes per pagar l’amarrador a Empuriabrava

Port Empuriabrava ha enviat als propietaris que no paguen la quota de manteniment una carta en què els avisa que passat el 31 d’agost s’activarà la via judicial, amb despeses i interessos afegits

Només un 60% dels propietaris dels 4.700 amarradors que hi ha a la marina d’Empuriabrava paguen la taxa i la quota de manteniment requerides. Port Empuriabrava, concessionària de la marina, ja fa anys que ha iniciat els procediments judicials per cobrar les quotes pendents, però aquest estiu ha enviat als que encara no paguen una carta en què els dona com a termini fins a finals del mes d’agost per posar-se al dia. Fonts de la concessionària expliquen que, tinguin o no uns tràmits judicials en curs, als propietaris d’amarradors que regularitzin la seva situació abans del 31 d’agost només se’ls reclamarà la quota deguda. Passada aquesta data, la concessionària avisa que la via judicial no s’aturarà i que a més de les quantitats degudes els deutors s’exposen a haver de pagar interessos i costes judicials. La marina celebra enguany el cinquantè aniversari però la comunitat d’usuaris dels canals es va crear fa només uns deu anys i la necessitat d’introduir el pagament de quotes costa d’arrelar.

A més, les condicions en què es va crear la comunitat d’usuaris és qüestionada per l’Associació de Propietaris d’Empuriabrava (APE), que ha interposat recursos a tot el procés, mentre que l’estira-i-arronsa entre el municipi de Castelló d’Empúries i la concessionària per gestionar els canals (que encara és pendent de resoldre’s) no ha ajudat a clarificar la situació.

Revés per a l’APE

Aquest mes de juliol però, el Tribunal Suprem ha tombat l’últim recurs de cassació que l’APE havia interposat contra el cobrament de quotes. A més. el tribunal condemna l’entitat a pagar les costes judicials i no deixa possibilitat de més recursos. L’APE negava la legitimitat de la concessionària per cobrar quotes, i una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el passat mes de maig semblava donar-los la raó. Els propietaris descontents ho van interpretar com una victòria, i fins i tot plantejaven la devolució dels imports pagats. Al final, però, tot ha quedat en errors de procediment i forma; els tribunals han donat la raó a la concessionària, que amb aquesta sentència es veu reforçada per seguir reclamant el pagament de les quotes als propietaris.

Aprofitant que els mesos d’estiu és el moment més adient per contactar amb els propietaris d’amarradors, Port Empuriabrava dona un ultimàtum per posar-se al dia, fins al 31 d’agost.

LA DATA

31.08.17
data límit
que dona Port Empuriabrava als propietaris d’amarradors per posar-se al dia en les quotes

LES DADES

4.700
amarradors
hi ha a Empuriabrava al llarg dels 23 km de canals navegables de la marina construïda fa 50 anys
60%
proporció
de propietaris d’amarradors que ja paguen la quota com a usuaris de la marina


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona