Infraestructures i serveis

El govern acosta la Selva a la ciutat de Girona en bus

Arbúcies i Sant Hilari tindran quatre trajectes diaris més fins a Santa Coloma, des d’on s’estrena connexió directa al Gironès

Calculen que la línia exprés selvatana tindrà 18.000 usuaris a l’any

La comarca de la Selva estarà més connectada en autobús amb la ciutat de Girona (i Salt) a partir de dimarts que ve, dia 12. La Generalitat va presentar ahir la nova línia exprés Girona - Santa Coloma de Farners - Sant Hilari Sacalm - Arbúcies, en la qual calcula que hi podria haver uns 18.000 usuaris a l’any.

El secretari de Mobilitat i Infraestructures de la Generalitat, Ricard Font, va ser ahir a la tarda a Santa Coloma per donar detalls del nou servei exprés, un element més per “millorar la qualitat de vida de les persones i millorar la qualitat de l’aire”. A Font el va acompanyar el director del serveis territorials de Territori i Sostenibilitat, Pere Saló, i responsables de la companyia de bus Teisa - Hispano Hilarienca, l’encarregada de prestar el servei.

Arbúcies i Sant Hilari Sacalm, dos municipis de l’àmbit del Montseny i Guilleries, passaran de tenir 8 trajectes en bus fins a Girona a tenir-ne 12. Per exemple, un bus arrencarà d’Arbúcies en direcció a Girona, de dilluns a divendres feiners, a les 7.15 h, a les 11.40 h, a les 15.40 h i a les 19.40 h. Aquests quatre viatgers seran directes, a partir de Santa Coloma de Farners fins a Girona (amb parada prèvia a l’hospital Santa Caterina de Salt).

Per això, els alcaldes dels tres municipis directament beneficiats, Joan Martí (Santa Coloma), Pere Garriga (Arbúcies) i Joan Ramon Veciana (Sant Hilari Sacalm), i el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, van valorar l’avenç que suposa l’augment de trajectes i la connexió directa Santa Coloma - Girona. A partir de dimarts que ve, coincidint amb l’inici del curs escolar, per anar de Santa Coloma a Girona es trigarà 35 minuts en lloc dels 55 d’ara (de mitjana).

La línia exprés a la Selva és la quarta que implementa la Generalitat a les comarques de Girona, després de les d’Olot - Girona, Palamós - Girona i Torroella de Montgrí - l’Estartit - Girona. Pel 2018, Territori i Sostenibilitat preveu activar el servei entre Figueres i Roses, i entre Lloret de Mar i Blanes.

El càlcul de 18.000 usuaris a l’any es fa, segons la Generalitat, pel fet que es considera que el preu és molt raonable. Per exemple, amb un abonament de T10/30, deu viatges de Girona a Santa Coloma valen 17,30 euros, és a dir, 1,73 per viatge. La línia exprés de la Selva interior permetrà a joves d’Arbúcies i Sant Hilari cursar cicles formatius a l’institut de Santa Coloma –hi ha un vehicle que hi arriba a les 7.55 h– i facilita les gestions amb el Consell Comarcal, els jutjats i l’Escola Forestal, entre altres entitats o dependències.

D’Arbúcies i amb wifi

El grup de transport de viatgers en autocar i autobús Teisa-Hispano Hilarienca informa que el vehicle exprés ha estat construït a les carrosseries Beulas d’Arbúcies. És un vehicle molt poc contaminant, amb motor Scania de 410 CV Euro VI, i incorpora elements de seguretat activa i passiva, com ara cinturons de seguretat, ABS i frenada d’emergència automàtica per risc de col·lisió. Te connexió wifi gratuïta i és accessible per a persones amb mobilitat reduïda.

LA FRASE

El que fem és desplegar més el transport públic a les comarques de Girona
Ricard Font
SECRETARI DE MOBILITAT I INFRAESTRUCTURES DEL GOVERN

LA XIFRA

12
trajectes d’anada i 12 de tornada hi haurà, a partir del dia 12, entre Arbúcies i Sant Hilari, i Girona i Salt.

LA DATA

12.09.17
serà el
dia d’inici del servei. L’enllaç del Montseny Guilleries amb Santa Coloma havia existit fa 90 anys, diu Teisa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona