Infraestructures i serveis

Teisa inverteix 2,3 milions en onze nous vehicles a les comarques gironines

Tots els autobusos estan equipats amb la tecnologia menys contaminant

Donaran servei a línies regulars i faran transport escolar i de treballadors

El Grup Teisa ha invertit 2,3 milions d’euros en la posada en marxa d’onze nous vehicles a les comarques gironines aquesta tardor. Segons l’empresa, es tracta de vehicles equipats amb tecnologia Euro VI, la menys contaminant pel que fa als motors de combustió, i ha comportat la inversió més alta en la història del grup. Aquests onze nous vehicles, de diferents mides i prestacions, donaran servei a línies regulars i també faran transports escolars i de treballadors, com excursions nacionals i internacionals. La majoria dels nous autobusos entraran en funcionament la setmana que ve, coincidint amb el començament del curs escolar. Concretament, es destinaran quatre vehicles a Girona, un a Camprodon, un a Banyoles, un a Arbúcies i un altre entre Cassà de la Selva i Sant Feliu de Guíxols.

Sis dels onze nous vehicles han estat construïts a les carrosseries Beulas d’Arbúcies –amb qui el Grup Teisa acostuma a treballar– i incorporen la tecnologia dièsel menys contaminant, a més de tots els elements de seguretat activa i passiva.

El Grup Teisa, format per Transport Elèctrics Interurbans SA (Teisa) i Hispano Hilarenca –dues empreses centenàries gironines que van unir esforços al 2015– ocupa 220 persones a les comarques gironines de forma directa, més una norantena d’acompanyants de transport escolar. Disposa d’una flota de 180 autocars –entre vehicles urbans, interurbans de rodalies i de mitjana i llarga distància– i fa més de 50 línies de transport regular i a la demanda i una vuitantena de rutes escolars i de transport adaptat, a més d’oferir serveis d’excursions d’àmbit nacional i circuits internacionals en autocar.

Aquesta mateixa setmana el grup Teisa ja va presentar el nou servei exprés Arbúcies-Sant Hilari-Santa Coloma-Salt-Girona, que començarà a funcionar dimarts i que es farà amb un dels nous autobusos. Aquesta línia també implica recuperar la connexió en transport públic entre els municipis de la Selva interior (Arbúcies i Sant Hilari) i la capital de la comarca, Santa Coloma de Farners.

LA DATA

2015
Any
que Transports Elèctrics Interurbans SA (Teisa) i Hispano Hilarienca SAU van integrar-se en el mateix grup.

LA XIFRA

220
persones
treballen de forma directa en el Grup Teisa, que té una flota de 180 autocars.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona