Infraestructures i serveis

municipal

neteja

La neteja viària a Girona va millorar aquest estiu

Coincidint amb les crítiques de l’oposició, les inspeccions fetes al juliol, l’agost i el setembre obtenen les millors dades d’aquest any i mig d’informes

Les dades de les inspeccions que es fan sobre la neteja viària a Girona van obtenir una notable millora aquest estiu passat, justament quan bona part de l’oposició (ERC-MES, la CUP-Crida per Girona i Cs) es va queixar de l’“estat de brutícia” dels carrers. Les dades conjuntes del trimestre juliol-setembre són les millors d’un any i mig d’inspeccions, amb un 75,4% d’avaluacions satisfactòries després del servei de neteja i només un 2,8% d’inacceptables. Pel que fa a les inspeccions preservei, també són dades rècord, amb un 62,7% de valoracions satisfactòries. Cal destacar que aquestes xifres s’han donat quan es fan més inspeccions que mai. A més, hi ha una evolució ascendent al llarg dels tres mesos d’estiu, i al setembre s’arriba a un 90% de casos satisfactoris després del servei i un 67% abans del servei.

Des de l’abril del 2016 l’empresa Datambient fa inspeccions en carrers abans i després que s’hi efectuï el servei de neteja. Aquesta empresa externa auditora tria cada mes de forma aleatòria els carrers on s’ha de dur a terme el control de qualitat, que té en compte variables com ara la quantitat total de residus, la vorera, la vorada i la zona entre vehicles. En els primers mesos hi va haver un notable nombre d’inspeccions inacceptables. Durant el primer mig any gairebé un de cada quatre carrers analitzats obtenia aquesta qualificació just després del pas dels serveis de neteja. Aquest estiu han estat només un 2,8%. Concretament, quatre inspeccions de 142 (dues a Girona est, una a Sant Ponç i una a l’Eixample). La millora també es veu en l’augment d’inspeccions satisfactòries. Si el regidor de Sostenibilitat, Eduard Berloso, ja destacava al setembre la millora de més de 20 punts en el postservei entre l’abril i el juny del 2016 i el mateix trimestre d’aquest any (l’últim del que tenia dades), ara l’augment del nombre d’avaluacions satisfactòries des de l’inici de les inspeccions ja és de més de 30 punts: del 42,9% al 75,4%. En conjunt, en un any i mig s’han fet gairebé 700 inspeccions i en el postservei s’aprova (61,8% de casos satisfactoris) però en el preservei no (44,8%).

LA XIFRA

4
inspeccions
postservei van ser inacceptables durant el període comprès entre el juliol i el setembre del 2017.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona