Infraestructures i serveis

Territori

El taxi a demanda Passem el Cantó compleix 20 anys

Un projecte que va néixer per fer rutes puntuals entre Sort i la Seu d’Urgell s’ha consolidat com una línia regular

Dos viatges a la setmana per portar joves del Pallars a estudiar a la Seu d’Urgell s’han convertit en una ruta fixa de quatre viatges diaris. És el salt que ha fet el servei de taxi a demanda Passem el Cantó, que uneix les comarques del Pallars Sobirà i l’Alt Urgell. Aquest cap de setmana compleix 20 any de posada en servei, un període de temps durant el qual s’han fet més de 24.000 viatges i s’ha transportat un total de 48.092 passatgers. La majoria són veïns dels petits pobles per on passa la ruta; un total de 13.

El servei, subvencionat per Transports de la Generalitat, es va posar en funcionament fa dues dècades per donar resposta als joves del Pallars que anaven a estudiar a la Seu d’Urgell. La bona acollida de la població va fer que en cinc anys és passes de dos viatges a la setmana (dilluns i dissabte) a quatre de diaris.

La particularitat del servei és que es fa a demanda. El passatger ha de telefonar el dia anterior del viatge al taxista per reservar el seu seient. En cas de no tenir reservada cap plaça, el taxi, un monovolum 4x4 amb vuit places, no circula. Josep Colom, taxista de Passem el Cantó, ha explicat que, tot i que a l’estiu el perfil de passatger varia i l’agafen molts turistes, de manera general aquest servei dona resposta a molta gent gran que viu en petits pobles i que no disposa de carnet de conduir o vehicle. Hilari Carrera, un usuari del servei, també destaca la comoditat que representa el taxi, en detriment del cotxe particular, quan es tracta de recórrer el port del Cantó, una carretera molt sinuosa. Noèlia Marcial, una jove de 18 anys de Sort que estudia a la Seu d’Urgell, valora que aquest transport li va molt bé per poder anar cada dia a l’institut.

El servei té una sortida al matí i una a la tarda de Sort en direcció a la Seu d’Urgell i una de matí i una de tarda de la capital de l’Alt Urgell cap a Sort.

Sort, Embonui, Vilamur, Soriguera, Llagunes, Rubió, Guils del Cantó, Canturri, Pallerols del Cantó, Cassovall, Avellanet, Parròquia d’Hortó, Adrall i la Seu d’Urgell són els pobles que tenen parada. La durada del recorregut és d’una hora.

LES XIFRES

13
pobles enllaça la ruta que cobreix el taxi, entre el Pallars Sobirà i l’Alt Urgell.
48.000
passatgers han fet ús del servei de taxi a demanda Passem el Cantó, sobretot veïns de pobles menuts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona