Infraestructures i serveis

municipal

Arenys de Munt invertirà en la revitalització dels polígons

Una de les prioritats del pla estratègic serà desplegar la fibra òptica al Torrent d’en Puig i recollir les aigües pluvials

Els empresaris del rial Bellsolell reclamen millores en la mobilitat de la zona

“Serà una inversió potent que no s’ha plantejat seriosament fins ara, segurament perquè hi havia d’altres necessitats.” Són paraules del regidor de Promoció Econòmica d’Arenys de Munt, Josep Sànchez (ERC), que la setmana vinent es reunirà amb els empresaris per explicar-los les actuacions que tenen previst desenvolupar a la zona industrial. Tal com explica el mateix regidor, es tracta de posar “fil a l’agulla” i mirar de resoldre algunes de les mancances que apuntava el pla estratègic que es va elaborar conjuntament amb Sant Iscle de Vallalta per analitzar el potencial econòmic.

Una de les prioritats que el govern en minoria d’ERC vol tenir en compte de cara al pressupost de l’any vinent són les inversions que calen als polígons per revitalitzar-los. A l’entrada del municipi, al polígon del Torrent d’en Puig, és on es concentren més empreses amb una ocupació del sector industrial del 70%. L’actuació més urgent és ampliar a totes les empreses la xarxa ampla, ja que per ara Telefónica només la subministra a una meitat del polígon. “És bàsic que les empreses disposin de fibra òptica, i per això ens movem, perquè ara per ara Telefónica no té pressa per ampliar el servei”, explica Sànchez.

A través de Localret, l’Ajuntament té fet l’estudi per connectar la xarxa de banda ampla que va estendre el Consell Comarcal i que gestiona la Generalitat per fer-la arribar al polígon. Això suposaria una despesa pública a partir d’uns 65.000 euros. Aquesta no seria l’única actuació important al polígon, ja que té una manca d’hidrants en qüestió d’incendis que caldria resoldre i ampliar amb nous punts. També els baixants de les aigües pluvials de les fàbriques que desemboquen al carrer són un problema quan plou. Aquesta actuació, que s’hauria d’incloure a les partides de l’empresa pública Gusam, podria tenir un cost de 50.000 euros.

De cara a l’any vinent, l’Ajuntament preveu demanar a la Diputació una subvenció per totes les actuacions previstes als polígons del municipi.

Camions que no giren

A l’altre polígon industrial de Ballsolell el problema és sobretot per la dificultat que tenen els camions i tràilers a l’hora de maniobrar a l’entorn del rial en què es concentren les fàbriques. Els empresaris així ho han traslladat al regidor, que reconeix que l’alternativa seria arribar a acords amb alguns veïns per facilitar el pas dels camions, com ja s’havia fet per endreçar el trànsit. Les queixes en aquest sector, on sí que les empreses tenen a disposició la fibra òptica a tot el sector, també estan motivades per l’aparcament que hi ha a l’entrada i el seu manteniment perquè no es converteixi en un abocador.

LES FRASES

Serà una inversió potent que no s’ha plantejat seriosament fins ara, segurament perquè hi havia d’altres necessitats
És bàsic que les empreses disposin de fibra òptica, perquè ara per ara Telefónica no té pressa
Josep Sànchez
regidor de promoció econòmica d’arenys de munt (ERC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona