Infraestructures i serveis

Xarxa ferroviària

Campanya a favor de l’ús del tren a l’R3

Els ajuntaments de Ripoll, Manlleu, Torelló i Sant Quirze de Besora defensen el transport públic

Celebren el comboi que arriba a Barcelona a les 7.34 h

El primer tren que surt de Ripoll, a les 5.30 h, i arriba a l’estació de Sants de Barcelona a les 7.34 h funciona des del dia 7 de febrer, però molta gent del Ripollès i d’Osona que s’ha de desplaçar a la Ciutat Comtal o que fa desplaçaments interns per aquestes dues comarques encara desconeix aquest servei de la línia R3. Per això els ajuntaments de Ripoll, Sant Quirze de Besora, Torelló i Manlleu han decidit, amb la col·laboració del col·lectiu Perquè No ens Fotin el Tren, promoure l’ús d’aquest mitjà de transport públic amb la campanya Mou-te en tren!.

Amb la intenció de recordar als ciutadans que hi ha un comboi que arriba abans de les vuit del matí a Barcelona, els quatre ajuntaments estan difonent informació i repartint fulls volants als seus veïns: Sant Quirze en distribuirà 1.100; Manlleu, 2.000; Ripoll, 6.000, i Torelló, 7.500. En la presentació de la campanya, ahir a Torelló, els quatre alcaldes també van recordar la necessitat que el penúltim tren que arriba a Vic (22.56 h) i continua buit de passatgers fins a Ripoll perquè no té l’estructura completa per fer-ho, pugui dur gent i parar a totes les estacions intermèdies.

Per Àlex Garrido, alcalde de Manlleu i president del consell d’alcaldes d’Osona, “quan fas estructures comarcals cal tenir un transport comarcal de qualitat”. En aquest sentit, Jordi Munell, alcalde de Ripoll, va dir que el tren és un servei que “enriqueix i reequilibra el territori”, però ha de ser “àgil, ràpid i sobretot fiable”. “Ens hem de creure que els pobles petits tenim els mateixos drets d’anar a treballar a Barcelona que els ciutadans de l’àrea metropolitana”, hi afegia l’alcaldessa de Sant Quirze, Rosa Vestit. En nom de Perquè No ens Fotin el Tren (al gener farà cinc anys), Montse Ayats va defensar l’alternativa del tren: “A la C-17 cada dos per tres ens col·lapsem.”

LA DATA

06.02.17
és el dia
que va entrar en servei el tren que surt de Ripoll a les 5.30 h i arriba a Barcelona (Sants) a les 7.34 h.

Reclamacions i solucions pendents a l’R3

La satisfacció per aquest nou tren matinal no amaga que l’R3 té encara mancances, com ara l’eliminació del pas a nivell de Sant Quirze de Besora. “Dos milions d’euros per a ells [Ministeri de Foment] no són res i, en canvi, per a Sant Quirze reduir la sinistralitat és molt important”, va dir Vestit. A Manlleu, amb l’estació sense personal per vendre-hi bitllets i amb el bar tancat fa mesos, els tècnics de l’Ajuntament estan treballant en un projecte tècnic per dinamitzar l’espai i gestionar-lo amb una empresa d’economia social solidària, aspecte que Renfe aprova. Ayats va recordar que s’està pendent de rebre una resposta sobre la moció aprovada pels ajuntaments a favor de la racionalització dels horaris de l’R3, mentre Munell va dir que des de la Xarxa C-17 es fa un seguiment dels compromisos del ministeri del 2014 pel que fa al desdoblament de la línia al sud d’Osona i “sembla que els timings s’estan complint”. Santi Vivet, alcalde de Torelló, es va felicitar que pel pàrquing de l’estació al final no es pagarà lloguer tou a Adif.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona