Infraestructures i serveis

Fil a l’agulla a Olot per poder tenir finalment una piscina coberta pública

És una reivindicació de fa temps d’un col·lectiu de ciutadans que recorden que és un servei bàsic

Es farà en el pròxim mandat al costat de la descoberta

Una piscina coberta és una necessitat per als olotins i, fins i tot, per als habitants dels municipis veïns. Ara, a Olot, només hi ha una piscina municipal, que és descoberta i, per tant, està tancada deu mesos a l’any. Qui vol nedar sota cobert ha d’anar al Club Natació Olot, que és privat. L’Ajuntament, però, ha atès finalment la reivindicació d’un col·lectiu de ciutadans que fa temps que li reclamen aquestes instal·lacions. Ha posat fil a l’agulla i ha encarregat un estudi que ha de determinar com ha de ser la nova piscina i, sobretot, si es pot construir on hi ha la descoberta, a tocar del vial Sant Jordi.

El govern local ja havia fet estudiar la proposta de cobrir l’actual piscina descoberta. El resultat va ser que era una opció no viable perquè, per l’espai, no compliria els paràmetres de seguretat que estableix la legislació vigent per a aquest tipus d’instal·lacions.

L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, ha remarcat, no obstant això, que mentre no hi ha piscina pública l’Ajuntament de la capital garrotxina té subscrits acords de col·laboració amb el Club Natació Olot perquè puguin fer ús de les seves piscines cobertes a preus assequibles determinats grups de ciutadans. Es tracta, per una banda, dels nens i nenes de les escoles de la ciutat, que hi van a aprendre de nedar o a perfeccionar les seves habilitats en aquest esport. I, per l’altra, del col·lectiu de persones de la tercera edat i els que han de nedar per prescripció mèdica. En aquest últim cas, les dues parts fins i tot van fer una llista de patologies que requereixen natació subvencionada.

LA XIFRA

4
vasos
d’aigua té actualment la piscina municipal descoberta, agrupats en dues estructures.

LA DATA

29.06.02
és el dia que
es van inaugurar les instal·lacions, que inclouen també vestidors, gimnàs i bar.

A punt, però per al pròxim mandat

L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas (PDeCAT), ha manifestat en més d’una ocasió que el projecte d’una piscina pública coberta no figura en el programa electoral amb què van concórrer a les eleccions. Això no obstant, ha accedit a tirar endavant un estudi perquè, després d’aquest mandat, es pugui fer realitat. Ara només acceleraria els terminis l’accés a algun tipus d’ajut o bé a alguna altra solució econòmica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona