Infraestructures i serveis

L’Audiència de Girona tomba el recurs de Girona SA

Resol que els ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià de Ter assumeixin el control de la gestió de l’aigua

L’Audiència ha tombat el recurs de Girona SA –el soci privat d’Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter (Agissa)–, que s’oposava a la decisió que els ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià de Ter assumissin la gestió del servei d’aigües mentre duri la investigació del cas. En una interlocutòria, l’Audiència referma la decisió del jutjat d’instrucció i subratlla que oposar-se al fet que Girona, Salt i Sarrià de Ter siguin els administradors de l’empresa mixta “no té cap mena de fonament”. I més encara quan s’estan investigant suposades “actuacions il·lícites” comeses per la part privada que “han perjudicat econòmicament una societat constituïda per gestionar un servei públic”. La resolució, que signa la magistrada Fátima Ramírez, aparta del tot Girona SA de la gestió d’Agissa. Ho fa també atenent la petició del fiscal, que en el seu escrit subratlla que durant la investigació s’han trobat “despeses de caràcter sumptuós” del soci privat i un “repartiment de guanys que ha descapitalitzat” d’empresa mixta.

A finals d’octubre, i seguint el que va manar el jutjat d’instrucció número 2, els ajuntaments van assumir el control d’Agissa. Els tres consistoris van crear un òrgan de gestió en què Girona assumia el pes del dia a dia de l’empresa mixta, però amb la voluntat d’acordar les decisions per unanimitat amb els altres dos. Entre altres coses, van passar a controlar els comptes de la societat, els crèdits, el pla d’inversions o les tarifes de l’aigua. La part privada d’Agissa, Girona SA, en va quedar del tot apartada. I això va suposar, entre altres coses, que el consell d’administració que hi havia hagut fins aleshores desaparegués, i que també se suprimís la figura del conseller delegat. Davant la decisió del jutjat de nomenar els tres consistoris com a administradors judicials, la part privada va presentar dos recursos: un de reforma i un d’apel·lació. El primer ja es va desestimar al novembre i ara l’Audiència de Girona ha tombat el segon.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona