Infraestructures i serveis

Trien el model arbucienc de piscina coberta

La instal·lació es desplaçarà i es farà entre Can Delfí i la riera

Un nou edifici inclourà vestidors i sales polivalents

L’Ajuntament d’Arbúcies ha triat el model de piscina coberta per al municipi, que podria ser realitat l’any que ve. L’equip de govern desplaçarà la piscina coberta (climatitzada) i la construirà entre les piscines actuals –que són a l’aire lliure– i la riera d’Arbúcies, a prop del carrer Camprodon, explica l’alcalde, Pere Garriga.

L’Ajuntament havia encarregat a tres arquitectes quin era el millor projecte de piscina. Amb l’aprovació de l’avantprojecte en el ple del 22 de desembre, el consistori ha descartat fer un complex d’aigua a tocar del vell poliesportiu, construït el 1982 i “pràcticament en desús”, detalla el batlle. També hi havia la possibilitat de fer el nou espai dins del pavelló de Can Delfí, “però és impossible”. En l’aprovació de l’avantprojecte de piscina, els regidors de CiU i els d’ERC es van abstenir.

Parets exteriors de vidre

La proposta escollida en l’avantprojecte inclou una estructura exterior de vidre i una coberta en forma de semionada, segons indica Garriga. La intenció de l’equip de govern, d’Entesa-Independents de la Selva (IdS), és que en el ple de demà s’aprovi el concurs públic per triar el projecte definitiu, a banda del pressupost de la corporació per al 2018.

El futur vas d’aigua tindrà quatre carrils, farà 25 metres de llarg i 12,5 d’ample i 1,3 de fondària. Amb aquesta instal·lació, haurien de ser compatibles l’activitat esportiva i les sessions de salut, com ara la gimnàstica d’aigua. A l’exterior, hi haurà una sola piscina.

A banda de la piscina, l’Ajuntament construirà un edifici en lloc del pavelló esmentat. L’equipament inclourà uns vestidors de 400 m² a la planta baixa, i a dalt disposarà de tres sales polivalents on es podrà fer, entre altres activitats, gimnàstica de manteniment i ioga. A Arbúcies, han comptabilitzat que són un miler els veïns que fan activitats dirigides. L’equip de govern calcula que les noves piscines i l’edifici de serveis costaran 2,4 milions d’euros.

El juliol del 2015, el consistori va desistir de cobrir les piscines exteriors amb una estructura de globus. La inversió era de 300.000 euros, i es volia utilitzar l’espai tot l’any. Ara la intenció és construir un complex nou, amb l’edifici dels vestidors i les sales polivalents i la piscina climatitzada de 25 metres.

LA DATA

28.02.18
serà
el dia que el ple extraordinari inclourà les bases del concurs per definir el projecte de construcció de la piscina.

LA XIFRA

4
carrils
tindrà la piscina coberta d’Arbúcies, que hauria d’estar feta el 2019. N’hi haurà una més d’exterior.

LA FRASE

Fa tres anys que la Generalitat ens està demanant que tirem a terra les piscines i les fem noves
Pere Garriga
alcalde d’Arbúcies (Entesa-Ids)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona