Infraestructures i serveis

Gairebé un 40% dels serveis socials garrotxins es destinen a la gent gran

La comarca té una població amb una mitjana d’envelliment superior a la mitjana del país

Ho recull la memòria del 2017 de Consorci d’Acció Social

La població de la Garrotxa té la taxa de sobreenvelliment i la d’envelliment superior a la mitjana catalana i a la de moltes altres comarques del país, i per això gairebé un 40% dels serveis del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa estan destinats a aquest segment de veïns. Segons les dades que va fer públiques ahir la directora del consorci, Teia Fàbrega, durant la presentació de la memòria anual de l’ens, un 4,3% dels 56.184 habitants que té la comarca superen els 85 anys i un miler d’aquestes viuen sols. A aquest xifra cal afegir-hi les 2.952 persones de més de 65 anys que registra la Garrotxa. Per tant, bona part dels serveis del consorci estan relacionats amb els serveis que cobreix la llei de la dependència.

Teia Fàbrega ha explicat que, el març de l’any passat, es va posar en marxa un nou servei de teràpia ocupacional i productes de suport conjuntament amb els serveis socials de les comarques d’Osona i del Ripollès, que fins ara ha beneficiat 113 persones, que tenen patologies osteoarticulars i cardíaques.

En relació amb l’important nombre de persones de més de 65 anys que hi ha a la Garrotxa, el Consorci d’Acció Social ha activat un programa de suport a dones hondurenyes, que han vingut a viure a la comarca per treballar com a cuidadores de gent gran. Fàbrega ha explicat que es tracta d’un col·lectiu que representa un 7% de la població de nouvinguts a la comarca. Es tracta, segons ella, de dones que venen soles per feina i deixen la família al seu país. Per això han activat el programa Vaivé, per ajudar-les a aconseguir el vincle familiar i la inclusió social per al seu desenvolupament.

LES FRASES

És un bon costum recollir en un informe anual tots els recursos i serveis de consorci i fer-los públics
Josep Maria Corominas
President del consorci d’acció social de la Garrotxa
Les necessitats de les persones estan al centre de l’organització del consorci
Josep Berga
Consell comarcal de benestar social

Borses d’atur, tot i l’ocupabilitat

El consorci ha detectat borses d’atur cronificat, tot i que la taxa de la comarca és de les més baixes de Catalunya (7,7%). Els col·lectius amb més dificultats per accedir al mercat del treball són les persones d’entre 55 i 60 anys i les immigrades. El president del consorci, Josep Maria Corominas, ha destacat el treball conjunt amb els ajuntaments i el Consell Comarcal. I el conseller comarcal del ram, Josep Berga, ha remarcat que les persones són al centre dels serveis de l’ens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona