Infraestructures i serveis

Castelló d’Empúries tria cinc obres urbanes per executar aquest 2018

La partida pressupostària de 125.000 euros es gastarà en els projectes de millora escollits per 499 persones

Aquesta era una experiència pionera

Els veïns de Castelló d’Empúries i Empuriabrava han escollit per primer cop cinc projectes de millora urbana perquè siguin executats al llarg d’aquest any, amb càrrec a la partida de pressupostos participatius, que és de 125.000 euros. Han participat en les votacions 499 veïns, un 5,53% del total de persones que tenien dret a participar-hi. El període de votació es va allargar del 19 de març al 6 d’abril. Els veïns i veïnes de més de 16 anys i empadronats al municipi podien votar entre les 20 propostes que havien estat escollides com a finalistes d’entre les prop de 600 que s’havien proposat.

La proposta d’adequar el parc del Trabuc fent-hi una zona de pícnic i un parc infantil ha estat la que ha rebut més suport popular, amb un total de 162 vots. El cost estimat d’aquesta actuació és de 40.000 euros. Han estat triades també les obres per impulsar un tram de carril bici dins el terme municipal (127 vots); instal·lar un porxo a l’escola El Bruel (110 vots); construir un skate park a Empuriabrava (106 vots), o instal·lar una tirolina al passeig de les Oques (104 vots).

Després d’aquesta experiència pionera a la vila, l’Ajuntament de Castelló d’Empúries destaca la implicació ciutadana en el procés participatiu i referma la voluntat de treballar per afavorir la presa de decisions col·lectives.

Durant el període de presentació de propostes, els veïns i veïnes en van fer arribar més de 600 al consistori i, després de ser valorades i quantificades pels serveis tècnics de l’Ajuntament i ser seleccionades posteriorment durant el fòrum de priorització, d’aquestes se’n van sotmetre a votació vint.

La regidora de Participació Ciutadana, Anna Massot, valora molt positivament les xifres de participació i assegura: “Des que vàrem donar a conèixer la iniciativa, els nostres veïns i veïnes han demostrat en cadascuna de les seves fases un grau d’implicació màxim en aquest projecte.”

En aquesta línia, Salvi Güell, alcalde de Castelló d’Empúries, avança que “veient la resposta tan positiva i el suport generalitzat que ha generat aquesta convocatòria, l’objectiu de l’equip de govern és consolidar aquest projecte i seguir apostant per noves eines i canals directes i efectius de participació ciutadana que representin un apoderament real de la nostra població”.

LA XIFRA

1.358
vots.
Aquesta és la xifra de vots emesos. Cada ciutadà podia escollir com a màxim tres propostes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona