Infraestructures i serveis

A Argelaguer la recollida selectiva supera el 50%

Els contenidors tancats i les bosses numerades s’adopten com a sistema fix

Arran de la identificació dels propietaris de les bosses i l’accés restringit als contenidors, el percentatge de recollida selectiva d’escombraries d’Argelaguer ha passat del 30% a més del 50%. El sistema, que s’havia adoptat com a prova pilot els darrers mesos i que ara s’ha convertit en fix, és el pas previ a l’aplicació, el 2020, del càlcul de la taxa d’escombraries de cada llar segons la quantitat de deixalles que produeixin (pagament per generació).

L’any vinent ja s’adoptarà el nou mètode, però a tall experimental. En relació amb la prova pilot, però, s’introduiran algunes modificacions. D’una banda, en lloc d’usar bosses numerades i recollir-les a l’ajuntament, cada llar tindrà etiquetes amb el número i les hauran d’enganxar a les bosses que ells mateixos compraran on vulguin, i de l’altra, se substituiran les targetes magnètiques amb què s’obren els contenidors (hi ha gent que les perd o les oblida) per uns clauers més funcionals. El control que implica tenir identificats els propietaris de les bosses i els usuaris dels contenidors permetrà calcular les quantitats generades a cada domicili. “Però al marge de les xifres, es tracta de conscienciar la gent que cadascú s’ha de fer responsable de les escombraries que produeix, i en aquest sentit, el nou sistema està funcionant bé i estem molt contents”, afirma l’alcalde, Artur Ginesta.

Càmeres de vigilància

Una conseqüència de tenir els contenidors tancats ha estat la reducció del nombre de persones d’altres municipis que, per comoditat, deixaven les seves bosses als contenidors d’Argelaguer. Ara, però, es trobem amb el problema que n’hi ha –“alguns”, diu l’alcalde– que les deixen a terra. Per això i per millorar la seguretat a la via pública, el consistori té a punt un projecte d’instal·lació de càmeres de vigilància.

Abast comarcal

L’experiència d’Argelaguer formava part d’una prova pilot en l’àmbit comarcal, impulsada pel consorci Sigma, per assajar diversos sistemes alternatius de recollida selectiva. D’entre tots els proposats, el d’Argelaguer ha estat el més ben valorat i possiblement s’aplicarà també en altres pobles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona