Infraestructures i serveis

Cinc empreses volen obtenir el contracte d’escombraries a Figueres

El concurs està dins dels terminis i es preveu que la nova empresa ja iniciï el servei a l’octubre

El contracte vigent és del 2002 i el que es proposa, fins al 2024

El contracte del servei de recollida dels residus sòlids urbans, de neteja viària i la gestió i el manteniment de la deixalleria de Figueres té cinc possibles adjudicataris que ja s’han presentat al concurs que es va convocar la primera quinzena de març. La data límit de presentació d’ofertes era l’1 de juny i les cinc companyies van entregar els sobres amb les ofertes a temps. Les candidates són Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), Cespa, Recolte i dues unions temporals d’empreses (UTE), la Romero Polo y Valoriza i la GBI Sersall. A hores d’ara, la mesa de contractació ja està constituïda i s’han obert els primers dos sobres. El primer amb els requeriments administratius i el segon, aquesta mateixa setmana, amb els requeriments tècnics. Falta ara la valoració dels criteris per objectius i prendre la decisió final. La mesa de contractació és presidida pel tinent d’alcalde Jordi Masquef i hi participen també els regidors Quim Felip i Jordi Giró, a banda de quatre tècnics municipals i la secretària i la interventora.

El concurs està dins dels terminis previstos, tenint en compte que la nova empresa (o UTE) que acabi sent adjudicatària ha d’estar a punt d’iniciar el servei al mes d’octubre. De fet, l’Ajuntament de Figueres ja ha previst una partida d’un milió i mig d’euros per pagar el servei del quart trimestre de l’any.

El cost passarà dels 4.825.230 euros anuals actuals als 6.110.664 euros. El cost de la neteja viària serà de 2,9 milions d’euros (2,4 milions d’euros ara); el de la deixalleria, de 288.532 euros (219.000, ara), i el de la recollida de residus sòlids urbans, de 2,7 milions (2,1 fins ara). L’any passat va expirar el contracte que era vigent dels del 2002. En aquests setze anys, Figueres ha crescut en 10.552 persones (un increment del 30%), de manera que es generen 21.057 tones anuals d’escombraries. En aquest temps han crescut zones urbanitzades al parc de les Aigües, el Rec Susanna, Fages de Climent, el sector industrial de Vilatenim Sud, el camí vell de Vilatenim, el sector industrial de la depuradora i el carrer Glòria Compte.

LA XIFRA

33,3
milions d’euros
és el cost del servei globalment i és la factura més gran que afronta l’Ajuntament.

Una entesa per sis anys

L’adjudicació del contracte és per sis anys, de manera que inicialment cobreix quatre anys però ja es preveuen dues pròrrogues d’un any cadascuna. Així, doncs, el servei d’escombraries de Figueres es contractarà fins a l’octubre de l’any 2024.

Aquesta és la factura amb una xifra més elevada de les que assumeix l’Ajuntament anualment. El servei per a aquests anys té un cost de 33.330.895 euros. La renovació del contracte ha estat avaluada com un tema de ciutat per part del govern actual, que ha buscat l’entesa més àmplia entre tots els grups.

De fet, pel que fa al vistiplau definitiu del plec de condicions, hi van votar a favor ERC, el PDeCAT, el PSC, Borrego, els exregidors d’Unió, el PP i CExF. Hi van votar en contra els tres regidors de la CUP, i es van abstenir els dos de Ciutadans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona