Infraestructures i serveis

Rècord de passatgers

L’ús del transport públic metropolità ha crescut aquest any un 2,8%

S’esperen més viatgers amb la integració de 18 municipis metropolitans a la zona 1

El transport públic continua guanyant usuaris i, segons fonts de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, enguany es tornarà a batre “un nou rècord històric” de viatges. L’ús del transport públic a la conurbació barcelonina ha continuat guanyant passatge aquest any, i les previsions de l’AMB és que el nombre de viatges s’incrementi quan els municipis de la segona corona entrin a formar part de la primera corona. Entre el gener i el setembre del 2018 es van validar un total de 524,9 milions de viatges en els serveis de metro i autobús de l’AMB, tant als autobusos de gestió directa com els d’operadors privats. Això representa un augment del 2,8% respecte del mateix període del 2017. “Aquest creixement implica que, entre el gener i el setembre, als transports públics de l’AMB, s’hi han incorporat fins a 14,2 milions de nous viatgers respecte del mateix període del 2017”, assenyala el vicepresident de mobilitat de l’AMB, Antoni Poveda.

Poveda augura que la xifra podria augmentar encara més l’any vinent: “Si tot va bé i pròximament tanquem l’acord amb l’ATM i la Generalitat, amb la integració tarifària dels municipis metropolitans de la segona corona, prevista per al gener del 2019, aquesta xifra de viatges del transport públic podria augmentar encara més. Esperem un cert traspàs d’usuaris del vehicle privat al transport públic.” Més d’una persona deixarà el cotxe a casa perquè “la tarifa plana metropolitana, amb preu de zona 1, és un incentiu perquè els ciutadans dels municipis de la segona corona s’apuntin al canvi d’hàbits i apostin pel transport públic”, segons Poveda. I perquè facin el mateix els que viatgin de la primera corona a l’actual segona corona.

La xarxa de metro ha experimentat un increment del passatge del 3,1% respecte del mateix període de l’any passat. Entre el gener i el setembre d’enguany es van fer 300,9 milions de viatges, 9,1 més que l’any passat. Els autobusos regulars de TMB han registrat un augment de l’1,7%, amb 2,4 milions de validacions més, fins a arribar als 149,7 milions. Pel que fa al servei de bus de gestió indirecta, prestat per operadors privats, la pujada ha estat del 4,8%, el que significa 3,2 milions més de viatges i un total de 70,7 validacions. Ha crescut especialment l’ús de la línia que connecta el Prat amb la ZAL, gairebé un 20%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona