Infraestructures i serveis

Portar les oficines de la DO Empordà a la plaça del Sol de Figueres ja té preu

El projecte d’adequació de l’antiga oficina de turisme com a seu del Consell Regulador de la DO fa via

El cost de la rehabilitació s’eleva a 134.000 euros

La transformació de l’antiga oficina de la plaça del Sol de Figueres, ara al centre del giratori, en seu del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà costarà 48.000 euros, inversió suficient perquè el Consell Regulador pugui abandonar definitivament l’actual seu de l’avinguda de Marignane i traslladar-se a aquest espai més visible.

El projecte es va encarregar als arquitectes Jaume Illan i Rosa Cullell, que van entregar el seu treball a principi de mes a l’Ajuntament. Els serveis tècnics municipals han validat la proposta i, ara, es prepara per portar-la al pròxim plenari de l’Ajuntament per tal de complir els requisits que permetin l’obertura de concurs d’obres.

Dues fases d’obres

El cost total de les obres d’adequació és de 134.998 euros, preveient-se que es puguin fer en dues fases. Una primera en què s’executi l’adequació dels espais interns per posar al dia les obligacions en accessibilitat i seguretat contra incendis, que costaria 48.395 euros, i una segona, amb un cost de 86.603 euros, que correspondria a la millora de façanes i espais interiors, així com al canvi d’accés principal. El projecte està preparat perquè l’edifici pugui entrar en funcionament fent únicament les feines corresponents a la primera fase i havent fet, per tant, una inversió només de 48.395 euros.

Cessió per cinc anys

Es preveu que l’Ajuntament i el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà acordin una cessió temporal de l’antiga oficina de turisme de la plaça del Sol per un període de cinc anys i de manera gratuïta, un cop ja s’hagi efectuat les obres de la primera fase. En l’esborrany de conveni que es portarà a ple pròximament per ser aprovat, està estipulat que serà el Consell Regulador que s’hauria de fer càrrec del manteniment de l’espai. Es manté la idea que, en un futur, la seu del Consell Regulador de la DO es pugui habilitar més a prop de la Casa Empordà, on ara hi ha situada l’oficina de turisme de la ciutat.

LA XIFRA

48.395
euros
costarà la primera fase, que seria suficient per instal·lar la seu de la DO a la plaça del Sol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona