Infraestructures i serveis

Festa reivindicativa dels usuaris del tren a Llançà

El 10 de novembre s’hi presentarà la primera guia de tren transfronterera

La tercera edició de la Festa del Tren tindrà lloc el 10 de novembre que ve a Llançà. La jornada tindrà un marcat caràcter reivindicatiu per reclamar millores dels serveis ferroviaris transfronterers en la línia del tren de la costa. Els actes són organitzats per les entitats de defensa dels usuaris d’aquest tren: al nord de l’Albera, l’associació d’usuaris del tren Perpinyà-Portbou, i al sud la plataforma Defensem el Tren de l’Empordà, juntament amb les estructures que les reagrupen en els seus àmbits administratius respectius (Fnaut a Occitània i Promoció del Transport Públic a Catalunya).

Entre les principals reivindicacions i denúncies de les entitats d’usuaris hi ha l’absència de coordinació de les companyies ferroviàries (SNCF i Renfe), que fa que molts dels trens que arriben a Cervera (al Rosselló) o a Portbou no tinguin correspondència per seguir el trajecte a l’altra banda de la frontera, sigui perquè el servei no està previst o perquè els retards dels trens no permeten fer la correspondència anunciada. En aquest sentit, els actes que es faran el 10 de novembre a la Casa de Cultura de Llançà inclouran la proclamació d’un manifest reivindicatiu de l’Aliança Transfronterera.

Sense Renfe ni SNCF

L’altre aspecte destacat de la jornada serà la presentació de la primera guia ferroviària transfronterera, una guia que han impulsat les entitats d’usuaris per suplir les mancances de les companyies ferroviàries a l’hora d’informar els usuaris sobre els horaris dels trens que permeten viatjar entre Perpinyà i Barcelona. Per reclamar solucions a aquesta problemàtica els organitzadors han fet una crida a participar en la Festa del Tren a usuaris, sindicats i responsables polítics dels municipis i administracions de banda i banda de la frontera. La jornada començarà a les deu del matí en presència Pere Vila, alcalde de Llançà i delegat del govern de la Generalitat a Girona. Amb tot, segons els organitzadors, no es té constància que hi assisteixin representants de Renfe ni de SNCF.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona