Infraestructures i serveis

Les càmeres ja controlen l’accés de vehicles a l’àrea de la platja de l’Escala

Un cop superat el període de proves, la sanció per als infractors serà de 200 euros

El sistema comprova que les matrícules dels cotxes s’hagin registrat

Ahir va entrar en funcionament el control amb càmeres de l’accés restringit de vehicles a la zona de vianants del front marítim del nucli antic de l’Escala. Les càmeres –ara en període de proves– comproven que les matrícules dels vehicles que entren a la zona hagin estat prèviament registrades i aprovades. A cada punt d’accés s’hi especifica, amb un senyal de trànsit lluminós, que només hi poden entrar els vehicles autoritzats. En cas d’accés irregular, la sanció, que també s’especifica en els cartells, serà de 200 euros.

Sis categories d’usuaris

Sis categories d’usuaris poden demanar l’autorització per accedir amb vehicle a la zona: els residents del sector, que hi podran entrar en qualsevol moment del dia per un temps màxim de 15 minuts –superar aquest temps, després del període de proves, suposarà ser sancionat–; els titulars de guals en aquesta zona també poden passar en qualsevol moment del dia per anar al garatge; els comerciants del sector podran accedir-hi per un període de 15 minuts en les franges horàries de 15.30 a 17 h i de 22 a 10 h. En aquests tres casos els usuaris han de presentar una sol·licitud a l’Ajuntament per registrar les matrícules dels vehicles en les seves respectives categories.

Els vehicles de subministrament (càrrega i descàrrega) podran accedir-hi, com ja succeïa fins ara, en un horari limitat entre les 7 i les 10 h. Els vehicles de serveis tenen accés lliure a la zona per dur a terme el servei corresponent. Per a accessos per un temps determinat (descàrregues especials o lloguers turístics), caldrà adreçar-se a la policia local i notificar la matrícula del vehicle.

Amb aquest nou sistema es preveu facilitar l’accés als vehicles autoritzats, que fins ara havien d’activar de forma manual un piló. Els pilons només s’activaran quan sigui necessari per garantir la seguretat per a la celebració d’algun esdeveniment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona