Infraestructures i serveis

Llançà tindrà geriàtric amb capacitat per a 50 residents

La residència, que se situarà en una parcel·la municipal a l’avinguda Margarits, es combinarà amb un centre de dia per a 35 usuaris

L’Ajuntament ha posat a concurs la redacció del projecte

L’Ajuntament de Llançà ha iniciat els tràmits per fer realitat la construcció d’una residència geriàtrica al municipi. El projecte preveu construir un equipament amb una capacitat màxima per a 50 residents que alhora farà les funcions de centre de dia per a 35 usuaris. L’Ajuntament ha posat, ara, a concurs la redacció del projecte de residència, que s’ubicarà a l’avinguda Margarits, en una finca de propietat municipal i de 11.131,94 m².

Concurs de projectes

El projecte escollit (el termini per presentar propostes es tancarà la primera setmana de desembre) servirà de base per a la posterior redacció de l’avantprojecte, del projecte bàsic i executiu, i passarà per una fase d’exposició pública. Les propostes que es presentin ara tindran llibertat per definir la forma i els volums de l’equipament, però dintre dels paràmetres del plec de clàusules que ha fixat l’Ajuntament. “Hi ha una gran part dels criteris a què s’ha d’ajustar el projecte que venen determinats per les normatives pròpies d’una residència geriàtrica i que són regulades per l’administració. Des de l’Ajuntament, també determinem altres criteris: no volem que es plantegi un equipament massificat i per això posem una capacitat màxima. També volem que sigui un edifici sostenible i integrat al seu entorn”, diu Francesc Guisset, regidor d’Urbanisme i coordinador institucional. Entre altres aspectes, es valorarà la relació de l’equipament amb el jardí previst a la finca, la il·luminació natural de la construcció, la protecció solar, els visuals a l’exterior i qualitat acústica de l’edifici. L’alçada màxima de la construcció determinada en el plec de clàusules que s’ha posat a concurs serà la corresponent a un màxim de planta baixa i pis, d’acord amb la normativa del pla parcial en què s’inclou la parcel·la.

Serveis

Entre les diferents àrees plantejades a l’edifici es preveuen espais de menjador, tallers, dues sales d’estar de 82,50 m² com a mínim cadascuna, una sala destinada a fisioteràpia i equipaments sanitaris adaptats a les característiques d’un residència geriàtrica. En total, es preveu que el projecte disposarà de 13 habitacions dobles i 24 d’individuals.

Aquesta primera fase de la futura infraestructura municipal té un pressupost de licitació de 230.260 euros (IVA inclòs). El plec de clàusules també posa sostre al cost que podrà tenir la futura construcció de l’edifici projectat: la inversió en obra ha de suposar un cost màxim de 3.200.000 euros i el cost del mobiliari que s’hi incorporarà no podrà superar els 240.000 euros (IVA inclòs).

LES XIFRES

37
habitacions en total
. La residència disposarà de 13 habitacions dobles i 24 d’individuals.
50
residents
per al geriàtric i 35 usuaris per al centre de dia. És la capacitat màxima del futur equipament projectat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona