Infraestructures i serveis

El govern es compromet a a finançar la piscina a la ciutat esportiva de Blanes

L’Ajuntament ha assumit 16 milions de deute per la liquidació d’un consorci i la Generalitat podria compensar-li el dany

L’acord per fer l’obra és del 2007

El grup de Socialistes Units per Avançar al Parlament presentarà una esmena al pressupost de la Generalitat, que Junts per Catalunya i ERC negocien aquests dies, perquè el govern financi la construcció d’una piscina a la ciutat esportiva de Blanes. És un dels acords a què han arribat l’Ajuntament i la Generalitat, amb la dissolució definitiva del Consorci Urbanístic Portal de la Costa Brava-Illa de Blanes, segons va informar ahir el consistori.

Una reunió a Blanes entre representats municipals i de la Generalitat, els dos únics socis que quedaven en l’ens, va servir ahir per concretar la col·laboració entre les dues administracions. L’alcalde, Mario Ros (PSC), ja havia parlat amb el delegat del govern a Girona, Pere Vila (PDeCAT), sobre el fet que la dissolució hagi obligat el consistori a assumir 16 milions de deute. D’aquesta manera, la Generalitat compensaria els danys de l’extinció de l’ens amb el qual va construir-se la ciutat esportiva. Al final, no hi va haver ni el projecte de l’illa Isozaki ni la piscina. L’Ajuntament informa que el compromís del govern és per escrit i inclòs en l’acta d’extinció del consorci.

“Això no és creïble”

L’ajuntament va ser ahir la seu de l’última reunió del consell directiu del consorci. De part de l’Ajuntament hi eren l’alcalde Ros, Joaquim Torrecillas (CiU) i Joan Salmerón (ICV-EUiA), que ha criticat que l’Ajuntament no s’hagués oposat a haver d’assumir el deute. Per Salmerón, “el compromís de la Generalitat per finançar la piscina no és creïble”, assenyala. El 2007, el projecte es va aprovar per ple, incloïa cinc piscines i costava 9,4 milions.

La rotonda de Ca la Guidó avança

En el ple d’ahir, l’equip de govern, del PSC, va aprovar una inversió de 349.000 euros per afavorir la construcció d’una rotonda als barris de Ca la Guidó. Els diners serviran per remodelar la carretera de Tordera, entre les rotondes dels Focs i Mas Cremat. La intenció és que aquest tram passi a ser una avinguda en lloc d’una carretera. El consistori ja va presentar el projecte de la rotonda en una reunió a finals d’octubre amb representants dels barris de Ca la Guidó, Mas Carolet i Mas Florit.

Abans de la rotonda, es fan treballs previs, que milloren i amplien la xarxa pluvial. L’obra té un pressupost de prop de 213.000 euros, que es cobrirà amb la partida d’inversions de la xarxa de clavegueram. La rotonda hauria de començar al gener.

La inversió per a Ca la Guidó forma part de la modificació de crèdit aprovada amb 17 vots de 21 (865.000 euros). Hi ha, entre altres partides, el soterrament de línies elèctriques de Mas Moixa (181.000 euros). Al juny, l’equip de govern va haver de retirar una modificació que incloïa 675.000 euros per renovar la plaça dels Dies Feiners per falta de suport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona