Alforja reduirà un 70% del consum elèctric públic de la urbanització Portugal

L'Ajuntament d'Alforja vol començar tan aviat com sigui possible les obres de substitució de l'enllumenat públic de la urbanització Portugal. Des que s'hi va començar a construir els anys 60 que no s'hi ha fet cap actuació i ara cal adaptar-se a la nova normativa. La instal·lació de 275 fanals permetrà, doncs, reduir el consum energètic dels veïns dels 280.000 kW anuals actuals als 80.000. Estalvi d'electricitat però també menys contaminació. Els nous punts lumínics faran la mateixa intensitat de llum, però s'enfocaran cap al terra, de manera que no es dispersarà la claror.

La iniciativa és una tercera part del projecte global que es planteja l'equip de govern a tot el municipi. L'alcalde, Josep Viñas, va explicar que en una primera fase s'havia de canviar l'enllumenat del nucli urbà, però que s'havien prioritzat els treballs a la urbanització Portugal per les deficiències del sistema elèctric. Però, a més, també s'actuarà sobre la urbanització Barqueres.

El primer tram del projecte que s'executarà està valorat en 180.000 euros, dels quals 110.000 estan finançats pel pla d'acció municipal de la Diputació i 60.000 més per l'Icaen. La resta l'han d'assumir els prop de 200 veïns d'aquest sector del municipi, a través de contribucions especials.

El plenari havia d'aprovar ahir definitivament el projecte i abans de l'estiu s'haurien d'iniciar les obres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona