Infraestructures i serveis

Figueres tira endavant el nou pàrquing dissuasiu

L’Ajuntament treu a concurs l’adequació de l’antic camp de futbol per 93.531 euros

Els 9.800 m² de l’antic camp de futbol de Figueres es convertiran en un nou aparcament dissuasiu gratuït de 327 places. L’Ajuntament de Figueres ha posat a licitació les obres d’adequació d’aquest espai en desús situat entre l’avinguda Vilallonga i el carrer El Far, a l’est de Figueres, a l’eix d’entrada a la ciutat per la carretera de Roses i a poca distància de l’estació del tren convencional. Les obres –que surten a concurs per un import de 93.531 euros (IVA inclòs)– consistiran en l’enderroc de construccions en desús, obertura dels punts d’accés i sortida del futur aparcament pel carrer El Far, col·locació d’enllumenat, adequació del terra i senyalització de les places.

Lloguer dels terrenys

Amb la sortida ara a licitació d’aquests treballs l’Ajuntament confia que el nou aparcament podrà ser operatiu abans de l’estiu i permetrà resoldre en part la mancança de llocs d’aparcament a l’est de Figueres. Al cost de les obres l’Ajuntament hi haurà de sumar el lloguer del terreny acordat amb els propietaris per un import de 47.812 euros l’any (IVA inclòs). El contracte té una durada de deu anys revocable si l’aparcament no té l’èxit esperat.

Gratuït el primer any

Quan es va aprovar aquest contracte de lloguer –en el ple de desembre passat–, l’alcalde, Jordi Masquef, ja va avançar que no es descartava introduir una tarifa per als visitants (mantenint la gratuïtat per als figuerencs), a partir del segon any. Es desencalla, doncs, el segon aparcament dissuasiu de Figueres, que l’oposició en bloc havia tombat la primera vegada a Marta Felip l’estiu passat.

Masquef va recuperar el projecte i va aconseguir finalment els vots favorables del PSC i dels regidors no adscrits, que van permetre l’aprovació del contracte de lloguer el desembre passat.

En canvi, no va convèncer la resta de l’oposició (ERC, la CUP i CExF), que van votar-hi en contra per segona vegada, argumentant principalment que s’havia menystingut la comissió dels espais buits (encarregada de valorar els espais disponibles a la ciutat), i que s’havien descartat alternatives possiblement menys costoses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona