Infraestructures i serveis

L’ACA destina 154.600 euros a dos projectes de millora del sanejament al Gironès

Es tracta de la licitació de la redacció del projecte de la depuradora de Sant Gregori i la connexió de Sant Julià de Ramis amb el sistema de Girona

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha posat a licitació la redacció del projecte per ampliar i redissenyar la depuradora de Sant Gregori i el projecte per connectar Sant Julià de Ramis amb el sistema de sanejament de Girona. En total es preveu un pressupost de licitació de 154.600 euros.

En el cas de l’estació depuradora d’aigües residuals de Sant Gregori, el pressupost de licitació és de 83.897 euros i es poden presentar ofertes fins al 24 de maig.

La remodelació de la depuradora de Sant Gregori és una llarga demanda del municipi. Segons explica l’ACA, es preveu l’ampliació com a resposta a l’increment de població experimentat en els darrers anys i per adequar la planta a les necessitats de sanejament futures. Així mateix, segons l’ACA, es requereix que els treballs d’ampliació es duguin a terme dins de l’actual parcel·la i, en cas que es decideixi canviar el tipus de tractament, es podrà plantejar la possibilitat d’aprofitar alguna de les llacunes existents com a tractament terciari.

La depuradora de Sant Gregori es va inaugurar el 1988 i té una capacitat per tractar 240 m³/dia, equivalent a una població de 1.200 habitants. Actualment, la població d’aquest municipi supera els 3.700 habitants. Segons explica l’ACA, el seu tractament és de llacunatges naturals (un total de quatre), que depuren les aigües residuals generades al municipi. Aporta les aigües residuals ja tractades a la riera de Llémena (conca del Ter).

Sant Julià de Ramis

També a la comarca del Gironès, l’ACA ha posat a licitació la redacció del projecte per connectar Sant Julià de Ramis amb el sistema de sanejament de Girona, amb un import de licitació de 70.737 euros. Ara es poden presentar ofertes fins al 20 de maig.

Actualment les aigües residuals del nucli de Can Darnés, al terme municipal de Sant Julià de Ramis, s’aboquen sense rebre cap tipus de tractament. Per tant, segons afirma l’ACA, el projecte haurà de definir les actuacions necessàries per connectar aquest nucli a la depuradora de Girona.

LES XIFRES

83.897
euros
és el pressupost de licitació de la depuradora de Sant Gregori. Es poden presentar ofertes fins al dia 24.
70.737
euros
és l’import de licitació de la redacció del projecte de Sant Julià de Ramis.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona