Infraestructures i serveis

TMB alerta d’un servei “insuficient” en la nova jornada de vaga al Metro d’aquest divendres

Les aturades podrien afectar fins a quatre hores de servei segons el torn

TMB ha alertat que l’oferta de trens per a la nova jornada de vaga al Metro prevista per aquest divendres tornarà a ser “insuficient” per absorbir la demanda normal i per això ha recomanat “evitar si és possible” els horaris de les aturades o buscar mitjans alternatius.

Aquest divendres tindrà lloc la tercera i última jornada de les aturades convocades per al maig per la crisi de l’amiant. Les franges de vaga seran de fins a quatre hores en alguns torns: de sis a deu del matí, de quatre de la tarda a vuit del vespre i de les 21.35 a les 23.35 hores.

TMB ha alertat que els intervals de pas podran superar els seixanta minuts en aquestes franges i lamenta que “no podrà garantir el dret a la mobilitat de la ciutadania”.

Pel que fa a l’aplicació del decret de serveis mínims del Departament de Treball, Afers Socials i Famíleis, els serveis mínims seran del 20% entre les 6 i les 6.30 hores i les 9.30 i les 10.00 hores; que es traduirà en intervals de 15 a 20 minuts en les línies convencionals i de 14 a 68 a les automàtiques. Entre les 6.30 i les 9.30 hores, i de 16 a 20.00 hores hi haurà uns serveis mínims del 40%, amb intervals de 6-10 minuts a les línies convencionals i de 14-27 a les automàtiques.

Entre les 21.35 i les 23.35 els intervals poden ser de fins a 62 minuts a les línies convencionals i de 55 a les automàtiques. En aquesta darrera franja, tenint en compte l’amplitud dels intervals, els trens circularan segons un horari que es podrà consultar al web.

El funicular de Montjuïc circularà cada 25 minuts de 7.30 a 10 i de 16 a 20 h, i cada 10 la resta del dia. El telefèric de Montjuïc operarà en horari reduït, de 11 a 15 hores.

TMB ha lamentat a través d’un comunicat els “perjudicis que suporta la ciutadania” i ha ressaltat que està “gestionant la problemàtica de l’amiant de manera activa i responsable”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona