Infraestructures i serveis

Un nou semàfor per regular la velocitat a l’accés a Sant Gregori

S’ha instal·lat a la travessera urbana de la GI-531

Garanteix als vianants poder creuar amb més seguretat

L’Ajuntament de Sant Gregori ha implantat una nova mesura per incrementar la seguretat viària. Aquest estiu s’ha instal·lat un semàfor més, que va entrar en funcionament dimecres de la setmana passada. S’ha col·locat a l’avinguda de Girona (al tram urbà de la GI-531, al quilòmetre 6,1). Segons explica l’alcalde, Quim Roca, la presència de l’aparell té una doble funció: regular el trànsit i garantir que els vianants puguin anar d’una banda a l’altra del poble de manera segura. Fins ara, travessar per aquest punt comportava cert risc i, per això, hi havia gent que a l’hora de creuar s’adreçava fins a un altre semàfor, si bé aquest quedava allunyat. El nou aparell, en canvi, facilita la connexió a peu de dues zones del poble separades per la GI-531: el sector de la Torre amb el de Ponent. Servirà, alhora, per reduir la velocitat dels automòbils que entren al nucli per la GI-531, venint des d’altres municipis de la vall de Llémena. La velocitat màxima establerta dins la travessera urbana és de 50 km/h. “Si un vehicle supera aquest màxim, el semàfor es posa vermell”, diu Roca, que hi afegeix que també es posaran uns llums per il·luminar més bé el pas de vianants.

Fa uns anys, el departament de Carreteres de la Generalitat, a proposta de l’Ajuntament, havia situat en aquesta entrada una pantalla que indica la velocitat dels vehicles. Ara, a més, tots els passos de vianants de l’avinguda han quedat regulats amb semàfors (es posen vermells de manera automàtica o per accionament). A petició ciutadana, el consistori va preveure una partida per a aquest darrer semàfor en el pressupost municipal del 2019. Diversos veïns van fer una recollida de firmes per reclamar-lo a causa dels accidents que s’havien produït en aquest tram. El projecte ha costat uns 30.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona