Infraestructures i serveis

Un avió avariat en una pista provoca molts retards a l’Aeroport del Prat

L’aparell ha oblidat a utilitzar una pista alternativa per als enlairaments

Un A380 ha omplert de sorra i vegetació aquesta altra pista, que s’ha hagut de netejar i encara ha complicat més la situació

Una avaria en un avió que anava a enlairar-se aquesta tarda a l’aeroport del Prat està provocant retards en la sortida d’altres vols, segons han confirmat a Efe fonts d’AENA.

Els passatgers de l’aparell, que es trobava ja en posició d’enlairament enmig d’una pista han estat evacuats en detectar-se l’avaria, mentre han avisat a un equip de tècnics perquè la reparés.

La posició de l’avió ha bloquejat l’accés a una de les pistes de Barcelona, i ha quedat una única pista destinada a aterratges, de manera que la torre de control ha prioritzat els aterratges dels avions que estaven volant endarrerint els que esperaven per prendre el vol.

A més, s’ha habilitat la pista 20 poc utilitzada normalment. Però un dels avions que s’ha enlairat , un A380 d’Emirates, ha provocat una gran polseguera i la presència de sorra i pedres dins de la pista.

Això ha fet que també se saturés aquesta via alternativa perquè s’ha hagut de netejar, segons han indicat alguns passatgers a Twitter i també el perfil de controladores.

De fet, alguns seguidors d’aquest compte de @controladores han publicat vídeos d’un avió d’Emirates aixecant polseguera quan s’enlairava per la pista alternativa.

Durant més d’una hora, s’han vist afectats diversos avions, encara que les citades fonts han indicat que el problema ja “està solucionat”.

A través de les xarxes socials, alguns passatgers han donat a conèixer que estaven “tancats” en les aeronaus a la pista de l’aeroport barceloní sense prendre el vol durant més de 75 minuts.

Es dona el cas que, a més, avui els treballadors de terra d’Iberia d’aquest aeroport estan en vaga després de fracassar les últimes negociacions entre empresa i comitè aquesta setmana, encara que un portaveu d’AENA ha assegurat que aquesta incidència no té cap relació amb la vaga.

Els treballadors d’Iberia a El Prat mantenen les peticions per a l’aeroport barceloní, que passen per la transformació de 400 contractes eventuals en fixos parcials i la transformació dels actuals contracte fixos parcials a contractes a temps complet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona