Infraestructures i serveis

El contracte de verd urbà de Figueres ja està enllestit

Té una durada inicial de dos anys i preveu dues pròrrogues d’un any cadascuna

Set empreses s’han presentat al concurs

En els últims 17 anys, el servei ha estat en mans de Fisersa-Ecoserveis

Figueres tindrà un nou contracte de parcs i jardins en servei –si ningú no recorre contra el resultat abans– ja a finals d’aquest any. El concurs ja ha fet pràcticament tot el seu recorregut i és qüestió de dies que es conegui l’empresa escollida. Se n’han presentat set i una de les quals ja té la màxima puntuació. A hores d’ara, està pendent de l’adjudicació provisional, prèvia a la ratificació plenària. Es tracta d’un contracte de dos anys, amb la possibilitat d’establir dues pròrrogues d’un any cadascuna, i per un valor d’uns 2,3 milions d’euros anuals. El nou contracte de gestió i manteniment del verd urbà dels espais públics passa a estar ara completament externalitzat.

En els últims 17 anys, ha estat gestionat des de l’empresa mixta Fisersa-Ecoserveis. El govern considera que aquest nou contracte suposarà un salt qualitatiu per a la ciutat, que en els darrers anys ha crescut urbanísticament, sobretot en sectors com ara el parc de les Aigües, Fages de Climent, Rec Susanna, Industrial Sud i el camí vell de Vilatenim.

El servei de manteniment del verd urbà de Figueres actualitzarà el manteniment de la jardineria de carrers, parcs i jardins a través de la renovació de la flota de vehicles, amb dotze furgonetes, dos camions i dues plataformes de poda, així com dos molins trituradors. A més, es preveu la compra de nova maquinària lleugera de cara a substituir els models antics de gasolina per maquinària elèctrica i reduir la dependència dels combustibles fòssils i el nivell d’emissions sonores.

En paral·lel, la nova contractació facilitarà la introducció de mesures que milloraran la qualitat i la modernitat del servei, com ara la telegestió de més de 200 punts del sistema de reg de parcs i jardins i la modificació de 75 punts de reg manual per convertir-los en espais de reg automàtic.

A més de les mesures anteriors, el servei de manteniment es veurà reforçat amb l’ampliació del personal eventual per millorar l’efectivitat en època de tasques de poda i reg, i també per fer un seguiment exhaustiu de les tasques de manteniment a partir de controls de qualitat. Aquests controls estan destinats a vigilar les tasques, amb l’objectiu d’obtenir una reducció del preu final que l’Ajuntament hagi d’abonar a l’empresa responsable del servei en cas de detectar-se deficiències en l’execució dels treballs.

Els tràmits de la contractació del nou servei de verd urbà es van iniciar en el darrer ple del mandat passat, el mateix dia que es va adjudicar el servei de recollida d’escombraries, que a hores d’ara és en mans del Tribunal Català de Contractes del Servei Públic (TCC). El govern espera que la resolució final del TCC es conegui abans de final d’any.

LA DATA

08.05.19
Validació
del plec de condicions del verd urbà de Figueres.

LES XIFRES

12
furgonetes
es renovaran, així com dos camions, dues plataformes de poda i dos molins trituradors.
2,3
milions d’euros
és el valor anual del contracte de verd urbà de Figueres. És per dos anys i prorrogable.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona