Infraestructures i serveis

Milloren la senyalització dels pàrquings públics de Figueres i de l’estació del TAV

S’ha iniciat la instal·lació d’uns 127 plafons informatius nous i se n’han reubicat divuit dels existents

Es preveu també la retirada de plafons obsolets

Ja han començat els treballs d’instal·lació de 127 plafons nous a Figueres, que pretenen identificar de manera més ràpida, fàcil i àgil les rutes per accedir als aparcaments públics de la ciutat i facilitar l’accés a l’estació del TAV. A més de la instal·lació dels nous plafons, el consistori figuerenc té previst la retirada de 38 plafons que han quedat obsolets i la reubicació de divuit plafons existents.

Els treballs formen part de les directrius incloses dins del pla de mobilitat urbana de Figueres i tenen com a finalitat reconduir la circulació rodada pels vials perifèrics que circumval·len el centre de la ciutat, com els carrers Col·legi, Sant Llàtzer, Méndez Núñez, Calçada Romana, Rec Arnau i Jonquera, i les avingudes Marignane i Salvador Dalí i la plaça Tarradellas.

L’actuació de millora de la senyalització duta a terme per l’Ajuntament ha permès la instal·lació de nous plafons indicatius per arribar a l’estació del TAV Figueres-Vilafant. Aquesta millora es va treure a concurs el març de l’any passat, amb la finalitat de reforçar la senyalització per tal que els que visiten la ciutat trobin ben indicats els aparcaments i evitar que facin voltes en va per la trama urbana. La mesura, que ara s’ha completat, pretenia aconseguir que els conductors aparquessin al més aviat possible en entrar a la població i no compliquessin la mobilitat circulant sense rumb.

Amb aquesta senyalització s’ha volgut completar l’actual del TAV. Les entrades des del nord i per la carretera de Llançà ja tenien, a parer de l’Ajuntament quan es va iniciar el procés d’adjudicació, prou indicacions per arribar-hi, però es detectaven mancances en els accessos per la carretera de Roses, l’N-II provinent de Girona i l’N-260 provinent d’Olot. Els treballs es van adjudicar l’estiu passat a l’empresa Girod SL, per un preu de 32.969 euros. El cost d’adjudicació agrupava tant la millora de la senyalització dels aparcaments com la de l’estació del TAV.

LES XIFRES

38
plafons
han quedat obsolets i s’han retirat. N’hi ha 18 que han quedat reubicats.
32.969
euros
costen els treballs de millora de la senyalització encarregats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona