Infraestructures i serveis

Malestar arran de sis dies sense telèfon fix ni ADSL a Bellcaire

El consistori va alertar divendres Telefónica de l’avaria, per un robatori del cable de coure

Sis dies després, ahir encara continuaven sense servei ni notícies sobre la seva represa

Els abonats de Bellcaire d’Empordà a línies telefòniques fixes o ADSL estan sense servei des de la matinada de divendres. L’alcaldessa, Cecília Barnosell, es queixava ahir que el mateix divendres, a primera hora del matí, van notificar la incidència general a la companyia, a través del número per a emergències de què disposen els consistoris. Però el senyal ahir, sis dies després, encara no s’havia recuperat.

Barnosell explica que un operari d’una empresa del sector que aquests dies fa vacances havia detectat el robatori d’un tram de cable de coure en la línia que uneix el poble amb el terme d’Albons.

L’alcaldessa lamentava que, a banda dels greuges per als veïns i comerços, el problema ha deixat sota mínims l’activitat al consistori. “Ens han trucat per demanar la confirmació de recepció d’instàncies telemàtiques, i per fer alguns tràmits hem hagut de recórrer a la connexió de dades de telèfons particulars”, es queixava, tot recordant que el servei és bàsic per reduir les visites de veïns pel risc de contagi de Covid-19. Des de la companyia, el telèfon automàtic d’incidències ha assegurat que la incidència es va resoldre dilluns, però el problema persisteix.Barnosell també es mostrava molesta perquè l’opció de desviar els telèfons inutilitzats a línies mòbils implica un sobrecost: “Hauria de ser de franc, en aquesta situació, i més per l’import que es paga”, i aposta pel canvi al nou servei de fibra de pròxima implantació. Els problemes ocasionats per sabotatges en línies a l’estiu solen tenir una solució més lenta, pels torns de vacances del personal, la disponibilitat limitada de material i la proliferació de robatoris. L’estiu del 2018, a la Pera i Sant Miquel de Fluvià, la coincidència de dos sabotatges, amb quilòmetres de cable sostrets, va alentir la represa del servei per la necessitat d’enviar diverses bobines des de la central logística de Madrid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona