Infraestructures i serveis

ERC portarà al Senat els horaris de l’alta velocitat

Impulsen una moció per recuperar les freqüències d’abans de la pandèmia

Esquerra presentarà una moció al Senat per exigir a Renfe que restableixi –i si pot ser ampliï– les freqüències horàries dels trens d’alta velocitat entre Figueres, Girona i Barcelona d’abans de la pandèmia. Tres edils gironins de la formació, l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó; el vicealcalde de Girona, Quim Ayats, i el senador per Girona Jordi Martí Deulofeu, van presentar la iniciativa ahir en un acte conjunt a l’estació del TAV de Figueres-Vilafant. Tot i que el dia abans Renfe hagués anunciat que es recuperaven alguns d’aquests horaris, els càrrecs electes recalquen que a hores d’ara només circulen un 50% de les freqüències que existien abans de l’estat d’alarma per la Covid-19. La moció, expliquen els republicans, s’ha treballat tenint especialment en compte les peticions de la plataforma d’usuaris dels trens de la línia d’alta velocitat. En aquesta s’insisteix en la necessitat de que s’incorpori una nova freqüència entre Barcelona i Figueres-Vilafant a les 20:30 hores amb l’objectiu de respondre a les demandes del servei que existeixen entre les 19 h i les 21:40 h, i fer més compatibles els desplaçaments laborals amb la conciliació de la vida familiar.

“No s’entén la política de Renfe de reduir la freqüència de trens entre Figueres-Vilafant i Barcelona quan és una línia rendible i quan és indispensable mantenir i millorar la qualitat i la quantitat de l’ús del transport públic adaptant-lo a los noves demandes del servei”, diu el senador per Girona Jordi Martí Deulofeu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona