Infraestructures i serveis

Antifrau posa la lupa sobre el servei de residus i neteja viària a Castelló d’Empúries

L’oficina ha requerit informació a l’Ajuntament sobre el funcionament de la concessionària CEnet06

Un informe intern qüestionava la gestió del servei

L’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) ha requerit informació a l’Ajuntament de Castelló d’Empúries sobre el funcionament de la societat mixta CEnet06, encarregada de la recollida de residus, neteja viària i de platges al municipi. La documentació requerida determinarà si hi ha indicis d’irregularitats en la gestió del servei. L’alcalde, Salvi Güell (ERC), confirma que l’Ajuntament ha respost la sol·licitud i defensa la gestió de CEnet06.

Crítica al servei

El funcionament de la concessionària es va començar a qüestionar quan un informe dels serveis tècnics de l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament (el febrer del 2020) va alertar de disfuncions: tasques no executades o que no es compleixen segons el plec de clàusules exigides, contenidors que no es netegen, canvis de procediment, runa que no es recull i recollida de voluminosos que CEnet06 hauria decidit unilateralment limitar a un cop per any i domicili... S’alerta que la concessionària no comunica els informes demanats, no respon els avisos o instruccions i que per la seva “voluntat obstruccionista envers els serveis tècnics municipals”, ja no pot haver-hi el control del servei prestat ni de les factures que li paga l’Ajuntament.

L’alcalde, però, desmenteix aquesta situació: “No és així. Estem contents de la feina feta per CEnet06, l’Ajuntament controla la qualitat del servei i n’estem satisfets”, diu Güell. Atribueix l’autoria de l’informe i el qüestionament de CEnet06 a persones disconformes i que no són les encarregades de fer aquest control.

La gestió de CEnet06 ha motivat debats tensos en els plens de l’últim any: els partits a l’oposició han retret en diverses ocasions al govern (ERC i CUP, amb la CUP al capdavant de Medi Ambient), de vetar la presència de l’oposició al consell d’administració (CA). Els estatuts inicials preveien la presència de l’oposició al CA, però es van modificar el 2016, “per un tema pràctic; no per amagar res”, diu l’alcalde. Des de llavors l’oposició no hi té accés. En l’últim ple, però, el govern ja va anunciar que això es revertirà i que estan treballant per tornar a facilitar la presència de l’oposició al CA.

En paral·lel a aquests debats, el novembre passat es va canviar el gerent de CEnet06. L’Ajuntament, però, nega que l’arribada d’un nou gerent tingui res a veure amb cap qüestionament del servei. Sobre aquest punt l’oposició també va qüestionar que el nou gerent va treballar durant més de sis mesos sense haver estat nomenat encara oficialment i duplicant les funcions del seu predecessor que encara exercia.

CEnet és una societat mixta formada per l’Ajuntament (30%) i la societat privada Sersall 95 (70%). La societat factura més de dos milions d’euros a l’any a l’Ajuntament pels seus serveis. Creada per a una durada de quinze anys, caducarà el 2023.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona